Çocukların bayramlıkları Büyükşehir’den

Tarih: 13 Haziran 2024 Perşembe 17:39

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala aileler, Kıyafet Evleri’ne gelerek çocuklarının MERCEK atölyelerinde dikilen bayramlık kıyafetlerini seçiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Kıyafet Evleri’nde yine bayram sevinci yaşanıyor. Dar gelirli ailelerin çocukları için kıyafet alabildiği Kıyafet Evleri’nde, Kurban Bayramı öncesi aileler çocuklarına MERCEK atölyelerinde dikilen bayramlık kıyafetlerini seçiyor. bayramlık kıyafetlerini seçiyor. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da yeni kıyafetlerine ve ayakkabılarına kavuşan çocuklar, Kıyafet Evleri’nden mutlu ayrılıyor.

Şimdiye kadar 17 bin 258 çocuk faydalandı

Sosyal güvencesi olmayan dar gelirli ailelerin 0-12 yaş arası çocukları için yılda 3 kez kıyafet alabildiği Kıyafet Evi’nden şimdiye kadar 17 bin 258 çocuk faydalandı. Mersin Merkez Ulu Çarşı, Tarsus Duatepe Mahallesi ve Silifke’de bulunan Kıyafet Evleri’ne randevu ile giden aileler kısa sürede hizmet alabiliyor. Hem kız hem de erkek çocukları için çeşit çeşit kıyafetlerin ve ayakkabıların yer aldığı Kıyafet Evleri, ihtiyaç sahibi aileleri ve çocuklarının yüzünü güldürmeye devam edecek.

'Çocuklar bayram sevincini yine Büyükşehir ile birlikte yaşıyor'

Sosyal Hizmet Uzmanı Yasemin Özbek Cilasın, Kıyafet Evi Projesi ile 2020 yılından itibaren dar gelirli vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi. Son olarak açılan Silifke Kıyafet Evi ile birlikte hizmet verdikleri alanı genişlettiklerini kaydeden Cilasın, “0-12 yaş grubu çocuğu olan ve sosyal güvence sahibi olmayan ailelerimize sunduğumuz destekle çocuklar bayram sevincini yine Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaşıyor. Ailelerimiz Kıyafet Evlerimizden yılda 3 kere yararlanabiliyor. Aileler Kıyafet Evlerimizi ziyaret ediyor ve mağaza raflarından çocuklarının beğendiği ürünleri teslim alabiliyorlar. Bugüne kadar 17 bin 258 çocuğa kıyafetlerimizi ulaştırdık. Ayrıca MERCEK Meslek Edindirme kursiyerlerin diktiği kıyafetler de çocuklarla buluşuyor” dedi.


Etiket: mersin, kurbanbayramı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA