Mersin’in milli gururu Şaşma İtalya’da tarih yazdı

Tarih: 13 Haziran 2024 Perşembe 16:50

Mersinli milli gururumuz Ersu Şaşma İtalya’da tarih yazdı, 102 yıllık atletizm tarihimizde Avrupa üçüncüsü olma başarısı göstererek bir ilke daha imza attı.
İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonasında Sırıkla Atlama finalinde yarışan Mersinli milli sporcumuz Ersu Şaşma, bronz madalya kazanarak bu kategoride kürsüye çıkan ilk sporcu olarak Türk spor tarihine adını yazdırdı.
Türkiye Atletizm Federasyonunun kuruluşu olan 1922 yılından bugüne kadar uluslararası arenada Türk sporcular, sırıkla atlamada hiç madalya kazanamamıştı. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Atletizm Şampiyonalarında yaşanan bu şanssızlığa Ersu Şaşma almış olduğu sonuçla son verdi.
Roma’daki şampiyonada elemelerde 5.25 metreyi pas geçip 5.45 metreyi ikinci hakkında, 5.60 metreyi ise ilk hakkında geçerek adını finale yazdıran Ersu Şaşma, Büyükler Avrupa Atletizm Şampiyonası son günündeki final yarışında ilk hakkını (5.35 mt) pas geçti. Daha sonra 5.50, 5.65. ve 5.75 metreleri ilk haklarında rahat geçen sporcumuz, 5.82 metreyi yükseltilen çıtayı ise ikinci hakkında geçmeyi başaran Ersu, 5.87’de takıldı, bu derecesiyle yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. Ersu Şaşma, bronz madalya kazanarak 102 yıllık tarihte bu branşta kürsüye çıkan ilk Türk sporcumuz oldu.
Olimpiyat kotasını daha önce almış olan Milli atletimiz Ersu Şaşma, Roma’da son gün finalde ilk hakkını pas geçti. (5.35) Ersu Şaşma, 5.50, 5.65. ve 5.75 metreleri ilk haklarında rahat geçti. 5.82 metreyi ilk hakkında geçemeyen Şaşma, ikinci hakkında bu yüksekliği rahat geçti. Çita 5.87 metreye çıktı ve Milli atlet Şaşma, bu yüksekliği üç hakkında da geçemedi. Ersu, 5.82 metrelik atlayışıyla Oleg Zernikel ile bronz madalyayı paylaştı.

Etiket: mersin, spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA