CHP’li Kış: Çeşmeli-Taşucu Otoyolunu çile yolu olmaktan çıkarın artık

Tarih: 13 Haziran 2024 Perşembe 10:45

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, özellikle yaz aylarında Mersinliler için çile yolu olan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’nu TBMM gündemine taşıdı.

 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yıllardır bitirilemeyen ve Mersinlilerin çile yolu dediği Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesinin bir türlü bitirilememesine tepki gösterdi.

CHP’li Kış, “Özellikle yaz aylarında Mersinlilerin ve Mersin’e gelen tatilcilerin saatlerce yollarda mahsur kalmasına neden olan bu bitmeyen yol projesi sebebiyle çok ciddi kazalar yaşanırken, trafiğin felç olması dolayısıyla da hem tatilciler, hem işletmeciler, hem de yöre halkı mağdur olmaktadır” dedi.

Geçen yıl okulların kapanması ve yaz tatilinin başlamasıyla Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi’ni hemen gündeme getirdiğini aktaran Kış, o günden bugüne değişen hiçbir şey olmadığını, kazaların, trafik çilesinin giderek arttığını belirtti.

CHP’li Kış, Mersin’in, İllerin vergi sıralamasında ilk beşte yer alırken, kamu yatırımları noktasında arka sıralarda yer aldığına dikkat çekti. Kış konuşmasına şöyle devam etti: “Mersin'de yılan hikâyesine dönen, yıllardır bitirilmeyen Çeşmeli-Taşucu Otoyolu sebebiyle Mersinliler bedel ödemeye devam ettiriliyor. AKP'li vekillerin "Mersin'in olmazsa olmazı" dediği, bitmeyen bu proje "çile yolu" olarak hafızalarda yer edinmiştir. Bir bayramın daha arifesindeyiz ve de yaz tatili başlıyor, görüyoruz ki zaten çile yolu olan bu bölgede Karayolları, haziran ayında trafiği felç edecek bir çalışma daha başlatıyor. Herkes bilmelidir ki Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'nin bitirilmediği her gün orada yaşanan trafiğin, kazaların tek sorumlusu AKP hükûmeti olacaktır.”     

Aynı zamanda TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olan Kış, Komisyon toplantılarında da her fırsatta Mersin’de yarım bırakılan projeleri ve kentin sorunlarını gündeme getiriyor.

Öncelikli görevinin Mersin’e hizmet etmek, her türlü sorunun çözümüne katkı sunmak olduğunu dile getiren Kış, hiç kimsenin Mersinlileri cezalandırmasına, yok saymasına izin vermeyeceklerini, yapılan her işin doğru şekilde hızla sonuçlandırılması için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.


Etiket: mersin, gülcankış,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA