MESİAD, yeni bölgesel projeler için kolları sıvadı

Tarih: 12 Haziran 2024 Çarşamba 15:42

MESİAD üyeleri ‘Mersin Çalıştayı 2024’te bir araya gelerek fikir ve düşüncelerini paylaştı. 3 projeye dikkat çekilen çalıştayın sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşılacak.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) hafta sonu Silifke Yeşilovacık’ta Marvista Resort Hotel’de bir araya gelerek Mersin Çalıştayı 2024’ü gerçekleştirdi. 3 gün süren etkinlikte MESİAD Yönetim Kurulu, üyeler ve önceki dönem başkanlar ile fahri üyeler görüşlerini paylaştı. Bölge, kent ve dernek çalışmalarının ele alındığı çalıştay iki oturum halinde düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, MESİAD’ın bölgenin ve kentin nabzını tutmak için benzer çalışmalar yapmaya devam edeceğini söyleyerek, “MESİAD her zaman kentin ve bölgenin üreten STK’sı olmuştur. Özellikle ülke ekonomisine katkılar sunacak devam eden projelerin tamamlanmasının yanı sıra yeni projelerin ortaya konulması için üyelerimizle ortak akıl içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz. Bu çalıştay ve benzeri çalışmalarımızdan çıkan sonuçları yetkili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşıp, takipçisi olacağız. MESİAD’ın genlerinde yer alan proje üretme ve takipçisi olma özelliğine her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Ekonomik kalkınmanın bütün anahtarlarını deneyeceğiz. Çukurova Bölgesinin potansiyelinin ülke ekonomisine yansıması ile daha güçlü bir finansal yapıya sahip olacağız” dedi.

Prof. Dr. Yusuf Zeren’in moderatörlüğünde yapılan çalıştayın birinci oturumunda, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler; imar planları, CEY Holding ve MESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı; Taşucu Limanı hakkında bilgilendirmede bulundu. İkinci oturumda ise MESİAD Fahri Üyesi Abdullah Ayan; Mersin ve bölgemizde devam eden projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

3 YENİ PROJE İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK

Çukurova Uluslararası Havalimanı yakınlarında Adana ile Mersin başta olmak üzere İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ortak kullanacağı bir uluslararası fuar ve kongre merkezinin yapılması için gerekli girişimlerin yapılması, Mersin’de dağınık halde faaliyet gösteren üreticilerin kümelendirilmesi, Konya-Karaman-Mut-Taşucu Limanı demiryolu ve kara yolu bağlantısı için bu iller ile işbirliği içinde olunması gibi konulara öncelik verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, açılacak bu yeni ekonomik kor koridorun Türkiye ekonomisine büyük katkıları olacağı vurgulandı. Konya Ovası Projesi (KOP), hinterlandında bulunan Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerinin potansiyeli harekete geçirecek ve bölgedeki yapısal dönüşüme hız verecek bir bölgesel kalkınma projesidir. Bu çerçevede KOP Bölgesi’nin denizyolu bağlantısı için en uygun çıkış kapılarının Mersin Limanı ve Taşucu limanları olduğuna dikkat çekildi.

Belirlenen bu hususlardan Konya-Karaman-Isparta ve diğer iller-Mut-Taşucu Limanı demiryolu ve kara yolu bağlantısı için ilerleyen günlerde İç Anadolu illeri ile ortak adımlar atılarak, projenin resmi kurumlara etkin iletimi sağlanacak, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütülecek.

Adana ile Mersin’in başta olmak üzere İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ortak kullanacağı uluslararası fuar ve kongre merkezinin inşa edilmesi durumunda yapılacak fuarlar ile Almanya’nın en büyük fuar organizasyonlarından olan 496 bin metrekaraye kurulu Hannover Messe gibi bölgenin kazanacağı ivmeye dikkat çekilecek. Ayrıca üreticilerin kümelenmesi için çeşitli girişimler yapılarak üretim kapasitelerinin artırılması sağlanacak.


Etiket: mersin, mesiad,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA