Sazan sarmalına 5 gözaltı

Tarih: 12 Haziran 2024 Çarşamba 15:07

Mersin’de sazan sarmalı yöntemiyle dolandırıcılık yaparak tuzağa düşürdükleri vatandaşları dolandıran 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

 

Mersin Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince yapılan çalışmalar sonucunda; B.G.’nin Yenişehir İlçesi ikamet ettiği ve beraberinde bulunan şahıslarla Sazan Sarmalı olarak adlandırılan yöntemle dolandırıcılık suçunu işledikleri bilgisi aldı.

Konuyla ilgili olarak bahse konu adreste yapılan aramada; V.G.A, C.Ö, B.G, R.H, ve T.E isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.  Adreslerde yapılan detaylı arama neticesinde dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen; 14 bin lira nakit para, banka kartları ve çok sayıda suçta kullanılan dijital materyaller ele geçirildi.
Yakalanarak gözaltına şüphelilerden B.G.'nin bilişim yoluyla dolandırıcılık konulu birçok suç kaydının olduğu ve arandığı da ortaya çıktı. Operasyonda ele geçirilen cep telefonlarının şifreleri çözülerek alınan inceleme kararına istinaden yapılan çalışmalarda, telefon üzerinden sazan sarmalı, cinsel şantaj dolandırıcılığı (kendilerini uzlaşmacı avukat olarak tanıtma) ve kapora dolandırıcılığı yapıldığı da belirlendi.
Telefonlarda yapılan inceleme neticesinde 12 kişinin toplam 1 milyon 384 bin 500 TL dolandırılarak mağdur edildiği de ortaya çıktı.
Toplam 5 şüpheli şahıs işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA