Yenişehir KİGEM kursiyerleri büyüledi

Tarih: 10 Haziran 2024 Pazartesi 16:21

Mersin’de Yenişehir Belediyesi’nin 4 yıl önce kurduğu Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi’nde (KİGEM), bu yıl sanat eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sahneledikleri yıl sonu gösterisiyle büyük beğeni topladı.


Mersin'de Yenişehir Belediyesi tarafından vatandaşlara kültür ve sanat eğitimi vermek amacıyla kurulan KİGEM’de; bağlama, bale, drama, gitar, halk oyunları, modern danslar, keman, piyano, resim, tiyatro ve yaratıcı yazarlık gibi alanlarda her yaştan vatandaşa eğitim veriliyor. Bu yıl bin 500 kişi eğitim alırken KİGEM’de bugüne kadar toplamda 6 bin 500 kişi eğitimlerini tamamladı. KİGEM’de yıl boyunca yeteneklerini öğrenerek keşfeden farklı yaş gruplarından kursiyerler, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde sahne aldı, izleyenleri hayran bıraktı. Her bir performansın büyük alkış aldığı gösterilerde geleceğin sanatçıları, yeteneklerini sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Başkan Özyiğit: KİGEM’in kapıları, sanatla ilgilenen ve kendini geliştirmek isteyen herkese açık

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, gösterilerin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugüne kadar 6 bin 500 kişi KİGEM’den mezun oldu ve bu yıl da bin 500 kursiyerimiz sanat yolculuklarına bir adım daha attı. Her bir kursiyerimizin gösterdiği azim ve çaba, bizleri daha da motive ediyor ve bu eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Onlar başardıkça biz gururlanıyoruz. KİGEM’in kapıları, sanatla ilgilenen ve kendini geliştirmek isteyen herkese açık.”

'Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak istiyorsak, el ele vermemiz gerekiyor'

Başkan Özyiğit, eğitim konusunda hayata geçirdikleri projenin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız iyi yetişsin, bilimsel temellere dayalı yetişsin istiyoruz. Tabi ki iyi ahlaklı. Yenişehir’de Erken Çocukluk Gelişimi Projesi başlığı adı altında Türkiye’de ilk defa bir uygulama başlattık. Projemiz 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi ile başlıyor, Marmara Üniversitesi ile birlikte yürütüyoruz. 3-6 yaşta iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM) kurduk. Modelimiz Türkiye’ye örnek oluyor. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki projemiz Ankara Çankaya’da da hayata geçiyor. Bu proje ülkemizin makûs talihini değiştirebilecek bir iştir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik eğitim sistemine uygun bir eğitim modeli ile çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak istiyorsak, el ele vermemiz gerekiyor.” diye konuştu.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA