Akkuyu NGS’ye gezer vinç

Tarih: 10 Haziran 2024 Pazartesi 13:39

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu NGS’NİN 2’nci ünı̇tesı̇nı̇n türbin binasında ı̇kı̇ gezer köprülü vı̇ncı̇n kurulumu tamamlandı.

Dünyanın en büyük nükleer inşaat projelerinden biri olan ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom tarafından Mersin’de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2’nci Güç Ünitesinin türbin binasına 350 ve 15 ton kaldırma kapasiteli iki köprülü gezer vincin kurulumu tamamlandı. Vinçler, Liebherr LR13000 vinç yardımıyla üstü henüz kapatılmamış çatıdaki inşaat ve montaj çalışmaları yürütülürken kuruldu. Türbin binasına toplam üç gezer köprülü vinç kurulacak.

Gezer köprülü vinçlerin devreye alınması, 2’nci Ünitede enerji ve elektrik üretiminde yer alan türbin-üretim ünitesi, türbin ünitesinin ana bileşenleri ve jeneratör gibi proses ekipmanların kurulumuna olanak sağlayacak.

Akkuyu NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikhkonuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Akkuyu NGS’de görevli Rus ve Türk uzmanlar, 2’nci Ünitenin türbin binasına iki gezer köprülü vincin kurulumuna ilişkin karmaşık teknolojik süreci tamamladı. Çalışmaları hızlandırmak için türbin binasının 350 ton kaldırma kapasiteli ana vinci tasarım konumuna yerleştirildi. Üç vincin de devreye alınmasının ardından, inşaatın bir sonraki aşaması olan 2’nci Ünitenin türbin binasında türbin ünitesinin montajına yönelik aktif çalışmalara geçeceğiz” dedi.

Kaldırma kapasiteleri 350 ve 15 ton olan gezer köprülü vinçler türbin bölümünün üst katına kuruldu. Vinçler, aşırı yükleme veya halatların çarpışma olasılığını ortadan kaldıran yüksek teknolojilitek bir kontrol sistemiyle bir arada tutuluyor. 2’nciÜnitenin türbin binasında ana besleme pompalarının kurulumu ve bakımı için alt kata da 30 ton kaldırma kapasitesine sahip bir köprülü vincin kurulum çalışmaları devam ediyor.

Köprülü vinçler, Akkuyu NGS'nin tüm işletme aşamalarındaki inşaat ve montaj çalışmaları için tasarlandı. Vinçler, ağır yüklerin kaldırılması, proses ekipmanlarının taşınması, modernizasyon ve onarım için kullanılacak.

 


Etiket: mersin, gülnar, akkuyungs,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA