ÇUKUROVA SİFED’den kalkınma için yeni projeler

Tarih: 9 Haziran 2024 Pazar 17:50

ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, bölgesel kalkınma için yeni hamleler gerektiğini vurguladı

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) bölgesel kalkınma için kolları sıvadı. ÇUKUROVA SİFED, bu kapsamda yeni projeler geliştirdi.

ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, Adana ve Mersin’in her alanda yeni atılımlar  için ciddi uğraş vermesi gerektiğini vurguladı. Adana’daki yönetim kurulu toplantısında hayata geçirmeyi planladıkları projeler geliştiren federasyonun, kuruluş amaçları doğrultusunda marka çalışmalarına ağırlık vereceğini belirten Başkan Mantı, Adana ve Mersin’in her alanda öne çıkması için mücadele edeceklerini söyledi.

“YENİ BİR OLUŞUM ŞART”

Adana ve Mersin’in oluşturduğu Çukurova Bölgesi’nin özellikle Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı konumunda olması nedeniyle ülke açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Mantı, lojistik, sanayi, tarım, ticaret, enerji, hizmet sektörü, turizm ve daha bir çok alanda geniş potansiyeli olan Çukurova’nın aynı zamanda bir liman bölgesi olduğunu vurguladı.

Yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’nin alternatifi olan Adana ve Mersin’in, 1990’lı yıllarda ekonomik ve sosyal açıdan Türkiye’nin ilk 5 ili arasında yer aldığı düşünüldüğünde yeni bir oluşum gerektiğinin açıkça ortaya çıktığını belirten Başkan Mantı, “Bölgemizin yeni bir ivme kazanmasına olan işareti dikkate alarak hareket ediyoruz. Bu kapsamda yönetim kurulu üyelerimiz arasında görev bölümü yaparak yeni projeler geliştirdik. Amacımız bölgesel ve toplumsal kalkınmaya ön ayak olmak, bölgemizi ulusal ve uluslararası arenada adından söz edilir hale getirmektir” dedi.

Ortak değerlere sahip iki kentin birlikte kalkınmasına olan ihtiyacın net olarak ortaya çıktığını ifade eden Başkan Mantı, “Adana ve Mersin ortak bir geleceği inşa etmek durumundadır” diye konuştu.

ÇUKUROVA SİFED YENİ PROJELER GELİŞTİRDİ

Toplantıda uzun süre konuşulan ve kamuoyuna açıklanan ÇUKUROVA SİFED’in hayata geçirmeyi planladığı projeler şöyle:

1. ŞİRKET; Şirketlerin Uyum Süreçleri, Networking, İhracat/E-İhracat, Çukurova Marka Zirvesi.

2. BÖLGE; Bölgesel Kalkınmaya Yönelik Stratejik Söylem-Eylem Planı, Bölgesel Kültürel ve Turistik Değerlerin Keşfedilmesine Yönelik Çalışmalar, Tarıma Yönelik Çalışmalar.

3. KADIN; Kadın İstihdamına ve Girişimciliğine Destek Protokolleri, Kadın Girişimcilere Ulusaldan Kadın Girişimci Mentör Atanması, Kadın Meslek Envanteri.

4. GENÇLİK; Üniversite Gençliği (ÜNGE) Kurulması.     

5.         THİNK- TANK; Çukurova  Proje Çalıştayı.

ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, proje çalışmaları kapsamında merkezi yönetimin yanı sıra milletvekilleri, Valilikler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve sektör paydaşlarıyla sürekli bir diyalog halinde olacaklarını sözlerine ekledi.


Etiket: mersin, çukurovasifed, adana,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA