Mersin’de öğrencilere geleceğin meslekleri anlatıldı

Tarih: 8 Haziran 2024 Cumartesi 17:47

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ev sahipliğinde ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) koordinasyonunda Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik ‘Kariyer Günü Etkinliği’ düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından, lise öğrencilerine yönelik ‘Kariyer Günü Etkinliği’ gerçekleştirildi. ‘Kariyerinde Bir Adım Öne Çık’ sloganı ile gerçekleşen etkinlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ev sahipliğinde ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) koordinasyonunda düzenlendi.

Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) Başkanı Serkan Özada, Turkcell İnsan Kaynaklar İş Ortağı Elektro Grup İnsan Kaynakları Müdürü İnci Korkusuz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve BioMAR Mühendislik Kurucusu Prof. Dr. H. Duygu Bilgen ile Gezairi Akademi Genel Müdürü Başak Yıldırımel, kariyer yolculuklarında öğrencilere rehberlik etmek adına deneyimlerini paylaştı.

Katılımcılar meslek seçmenin önemi, iş dünyasının adaylardan beklediği yetkinlikler, iş hayatında dijitalleşme, girişimcilik gibi konularda öğrencilere destek oldular. Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte okul idarecileri ve öğretmenler de etkinliğe katılım sağladı. Öğrenciler ile karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen etkinlik, interaktif bir şekilde gerçekleşti.

ÖZADA: “DOĞRU MESLEK SEÇİMİ, DOĞRU HAYAT BİÇİMLERİNİ SEÇMELERİNİ SAĞLAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü ve GİDERİK Başkanı Serkan Özada, Kariyer Merkezi olarak öncelikle hedef kitlelerini; iş arayanlar, gençler, öğrenciler, üniversiteliler ve işverenlerin oluşturduğundan söz etti. Bu gruplar içerisinde öğrencilerin çok önemli olduğunu ifade eden Özada, “Çünkü öğrencilerimize kariyer rehberliği ve danışmanlığı hizmetini ne kadar erken kurgularsak, geleceğe dönük kariyer yolculuklarında da o kadar başarılı oluyorlar. Gençlerin kendilerini ve meslekleri tanımaları, iş arama kanallarını öğrenmeleri, firmalarla bağlantı ve networking sağlamaları, sektördeki değişimleri öğrenmeleri çok önemli. Bugün burada bilişim, lojistik ve girişimcilik konusuna değinmeye çalıştık. Üniversite öğrencilerimize olduğu kadar, lise öğrencilerimize de hitap etmeye çalışıyoruz. Çünkü doğru meslek seçmeleri, doğru hayat biçimlerini seçmelerini sağlayacak” dedi ve güzel bir etkinliğe imza attıklarını ifade ederek, sektörleri tanıtacak öğrenci ve sektör temsilcilerini buluşturan etkinliklere devam edeceklerini kaydetti.

PROF. BİLGEN: HEM AKADEMİK KARİYER, HEM DE GİRİŞİMCİLİK AŞAMALARINI GÖSTERMEYE ÇALIŞTIM

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve BioMAR Mühendislik Kurucusu Prof. Dr. H. Duygu Bilgen, etkinliğin çok güzel geçtiğinden söz ederek, “Öğrencilere yol göstermek son derece önemli. Ben hem akademik kariyer, hem de girişimcilik aşamalarını göstermeye çalıştım ve özellikle; ‘yeşil girişimcilik, sürdürülebilir girişimcilik, inovatif yaklaşım, girişimcilik ve akademik çalışmalar arasındaki bağlantı ya da farklılıklar nelerdir, bir girişimci olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir, kendine güven, tecrübe, deneyim, networking ne kadar önemlidir?’ konularında konuştum. Umarım yararlı olmuşuzdur. Ayrıca; ‘Günümüz meslekleri nelerdir? Bunların içerisinde yapay zekanın yeri nedir? Yapay zeka ile inovatif fikirler nasıl bulunur?’ gibi konularda da bilgi sahibi olmalarını sağladık” diye konuştu.

Katılımın da çok güzel olduğuna değinen Prof. Dr. Bilgen, “Salon kalabalıktı. Gerçekten dikkatle dinleyenler vardı ve toplantı sonrasında gelip bizimle konuşmak isteyenler oldu. Dolayısıyla bu aslında gerçekten bir yerlere ulaşabildiğimizi gösteriyor ve biz daha sonrası için de bize ulaşmaları için onlara bilgilerimizi verdik. Belki şirketlerimizde staj yapabilme imkanına sahip olacaklar, belki yönlerini bulmaya yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

KORKUSUZ: GENÇLERE YOL GÖSTERİYOR OLMAK, DOKUNABİLMEK ÇOK ÖNEMLİ

 Turkcell İnsan Kaynaklar İş Ortağı Elektro Grup İnsan Kaynakları Müdürü İnci Korkusuz, “Gençlerle birlikte olmak şahane. Çünkü onlara yol gösteriyor olmak, dokunabilmek ya da bir bilgi aktarabilmek bile çok önemli. Geçmişte bizim eksikliğini hissettiğimiz her şeyi onlara vermek istiyoruz. Umuyorum yüreklerine dokunabilmişizdir. Bugün; ‘Meslek seçimi nasıl yapılmalı? Doğru meslek seçimi nedir? Geleceğin meslekleri nelerdir? Dijital teknolojik dünyada meslekler nelerdir?’ konuları üzerinde konuştuk. Gençler çok istekliler ve hevesliler. Bu bizim için çok önemli. Umuyorum enerjileri hep böyle dolu olur” dedi.

YILDIRIMEL: BİR CÜMLE DE OLSA AKILLARINDA KALDIYSA BİZİM İÇİN BAŞARIDIR

Gezairi Akademi Genel Müdürü Başak Yıldırımel de özellikle lojistik alanında öğrencilere bilgiler sunduğundan söz ederek, “Bu etkinlik Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ile birlikte olduğum 3. etkinlik. Üçü de çok keyifliydi. Öğrencilerle birlikte olma fırsatı yakalıyoruz. Bir anda çok sayıda gençle iletişim kurunca, mesajlarınızı daha güzel veriyorsunuz. Etkinlik güzeldi,  gençlerin içinde çok hevesli ve telaşlı olanlar var. Burada kısa zamanda çok şey vermeye çalıştık. Umarım bir cümle de olsa, bugün akıllarında kaldıysa bizim için başarıdır” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN HEM BİLGİLENDİRİCİ, HEM DE YOL GÖSTERİCİ ETKİNLİK OLDU

Etkinliğe katılan öğrencilerden Sena Nur Çarşılı, güzel ve bilgilendirici bir etkinlik gerçekleştiğinden söz etti. Özellikle lojistik ve akademik kariyer alanında önemli bilgiler edindiklerini kaydeden Çarşılı, “Ben pilot olmak istiyorum. Lojistik ya da başka akademik kariyer alanında bir fikrim yoktu, ama fikir edinmiş oldum. Bence faydalı oldu. Ülkemizde öğrenciler sınava çalışırken lojistiğe yönlenmiyorlar, ama bu etkinlikten sonra düşünmeye başlayabilirler. Ben katıldığım için memnunum” dedi.

Öğrencilerden Elif Oral ise etkinlik sayesinde bilişim, lojistik ve akademik kariyer alanlarında yeni bilgiler öğrendiklerini belirterek, “Seçmek istediğim bölüme yakın olmasa da, en azından ileride seçersem diye bilgiler edindim. Lojistik alanını da tanımış oldum” dedi. Kariyer hedefi olarak tıp fakültesini istediğini ve akademisyenliği hayal ettiğini söyleyen Oral, etkinlikte sunulan akademik kariyer hakkındaki bilgilerin de bu anlamda kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyerek, “Bu alanda hocamız bence benim için iyi bir rol model oldu. Arkadaşlarım için de güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Özellikle yeni teknoloji uygulamaları hakkındaki sunumların çok ilgisini çektiğini söyleyen öğrencilerden Ece Bilgin de, güzel bir etkinlik geçirdiklerini söyleyerek, “Daha çok ChatGPT ya da internet alanında nasıl kendimizi geliştirebileceğimizi öğrendik. Bunlar olmadan iş alanımızın daralacağı hakkında bilgiler edindik. Bunlara daha fazla ağırlık vermem gerektiğini düşünüyorum” dedi. İleride mühendis olmak istediğini söyleyen Bilgin, mühendislikte dil ve internet alanındaki çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar olmadan eksik kalırız.  Meslekte çok yüksek bir yere çıkabileceğimi düşünüyorum. Bunun önemini vurguladılar. Kafamdaki soru işaretleri kalktı ve birçok konu hakkında bilgilenmiş oldum” ifadelerine yer verdi.

 


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA