Geleceğin gençlerinin mezuniyet heyecanı

Tarih: 7 Haziran 2024 Cuma 17:10

Mersin’de, Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Anaokulunda düzenlenen yıl sonu mezuniyet törenin de minikler heyecanlı anlar yaşadı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan  ile birlikte, Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Anaokulunda düzenlenen yıl sonu mezuniyet törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Vali Pehlivan, öğrenci ve öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada: "Eğitim- öğretim uzun soluklu bir yolculuk, tıpkı hayatın kendisi gibi. Doğduğumuz andan itibaren ömrümüzün sonuna kadar eğitim ve öğretimle haşır neşir oluyoruz. Bu bağlamda okullarımız fiilen, çocuklarımızın öğretmenleri tarafından teslim alındığı bilgiyle donatılıp hayata hazırlandığı yerlerdir. Ana sınıflarımız, okul öncesi okullarımız ve eğitim kurumlarımız ayrı bir önem teşkil ediyor. Buradan mezun olacak çocuklarımız yarın ilkokula sonrasında ortaokula gidecekler. Liseye, üniversiteye gidecek, ailelerinin ve öğretmenlerinin rehberliği doğrultusunda inşallah hedeflerine doğru, emin adımlarla yol alacaklar" dedi.
Konuşmasında gösteri yapan çocukların söyledikleri şarkılarda yer alan sözlere de yer veren Vali Pehlivan,  “Herkesin yüzünde küçük bir tebessüm olmalı. Büyüdükçe büyükler gülmeyi unutmamalı.Bizim dileğimiz, duamız ve temennimiz; hanelerimizi, toplumumuzu, ülkemizi, dünyamızı çiçek bahçesine çeviren bu güzel çocuklarımızın yüzünün hep gülmesidir. Bugün olduğu gibi hayata tebessümle başladıkları bu yolda ilerleyen safhalarda da hep iyiliklerle karşılaşmalarıdır. Yüzlerindeki o gülücüğün eksik olmamasıdır. Bugün mezun alacak minik evlatlarımızı tebrik ediyorum, eğitim süreçlerinin ilerleyen safhalarında başarılar diliyorum. Onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Deniz Yıldızları Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Esin Dönmezler’in rehberliğinde gösterilerini sergiledi. ‘Babalar Günü’ne atfen ‘Seni Çok Seviyorum’ temalı slayt sunumu ve çocukların tiyatral gösterileri gerçekleştirildi.
 Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte mezun olan öğrencilere diplomalarını takdim etti, öğrencileri tebrik etti.
Programa Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burğut, Yenişehir İlçe Millî Eğitim Müdürü M. Necmeddin Dinç ve veliler katıldı.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA