Mersinli çocuklar Çevre Haftası’nda hem eğlendi hem öğrenci

Tarih: 6 Haziran 2024 Perşembe 13:43

Mersin’de Çevre Haftası kapsamında çevre duyarlılığını ve farkındalığını artıracak etkinlikler yapılırken, çevre konusunda farkındalık yaratma çalışmaları sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler, hız kesmeden devam ediyor. 7’den 70’e bütün vatandaşların hayatına dokunan Büyükşehir ekipleri, kentin birçok noktasında yaptığı etkinliklerle de çevre konusunda farkındalık yaratmayı sürdürüyor. ‘Çevre Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla sayısız etkinliğe imza atan Büyükşehir; çocuklara hem eğitici hem de öğretici etkinlikler yaptırırken, yaş almış vatandaşların da güzel zaman geçirmesini ve çevre bilgilerini tazelemesini sağladı.

Dünya Çevre Günü kapsamında sayısız etkinliğe imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde çocuklar için eğlenceli bir etkinliğe daha imza attı. Çevre Dostu Atölyeler kapsamında öğrencilerin ağırlandığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki 70 çocuk, eğlenirken öğrendikleri eğitici bir gün geçirdi.

Çocuklar hem doyasıya eğlendi hem de öğrendi

Çocuklar ilk olarak, MESKİ’nin Gezici Laboratuvar aracıyla, musluktan akan suyun bizlere ulaşana kadar hangi işlemlerden geçtiği hakkında bilgi sahibi oldular. Ekolojik dengeye oldukça zararlı olan ve doğada yüzlerce yıl yok olma süreleri bulunan plastik atıkların önemine dikkat çekmek ve kullanımlarını azaltmak için çocuklar bez çanta boyadı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, çocuklara, Büyükşehir’in sinek ve haşereyle mücadelede kullanmış olduğu aromatik bitkilerden de hediye etti.

Dr. Halisdemir: Çevreye duyarlı nesiller yetişmesi için ana hedefimiz çocuklar

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre Haftası’nda Büyükşehir’in STK ve çeşitli kurumlarla iş birliği içinde çeşitli etkinlikler düzenlediğini ifade etti. Çevre Haftası’nı, farkındalık yaratacak etkinliklerle geçirdiklerini dile getiren Halisdemir, çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek için ana hedeflerinin çocuklar olduğunu dile getirdi. Etkinlik hakkında bilgi veren Halisdemir, “Etkinliğimizde, çocukların çevre konusunda bilinçlenmesi ile ilgili çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Geri kazanımın öneminden bahsediyoruz. MESKİ ekipleri, çocuklara suyun nereden geldiğini ve nasıl arıtıldığını bahsetti. Kadınlarla, çocuklarla ve aileleriyle birlikte çevre duyarlılığını aşılayacak çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Biz de haşere ile mücadelede kullandığımız bazı aromatik bitkilerin faydalarını anlatıyoruz” dedi.

 

İklim değişikliklerine karşı Büyükşehir olarak çok ciddi çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Dr. Halisdemir, “Halkımızdan beklentimiz, çevreyi temiz tutmaları ve kirletmemeleri.  Attığımız her atık doğada yok olmuyor ve farklı sorunlara neden olabiliyor. Burada da öncelikli hedeflerimiz çocuklar. Çocuklara sürekli çevre ve iklim değişikliği ile ilgili eğitimler veriyoruz” sözlerine yer verdi.

Çocuklar eğitici bir gün geçirdi

Çocuklardan Sedra Sehbep, etkinliği çok beğendiğini belirterek, “Denizlere çöp atmamayı, çiçekleri koparmamayı, içtiğimiz suyun nasıl test edildiğini öğrendik. Çok güzel bir gün geçirdim” derken, 3. Sınıf öğrencisi Kumsal Zerya, “Bizlere bez çanta dağıttılar ve boyama yaptık.  Çevreyi koruyalım ve doğaya güzel kokular gelsin diye bize bitki de verdiler. Çok mutlu oldum” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklardan Muhammet Kibaroğlu, çevre duyarlılığı ile ilgili öğrendiklerinden bahsederek, “Çöplerimizi çöp kutusuna atmalıyız. Çevremizi kirletmemeliyiz. Survivor parkında oynadık. Su deneyini izledik ve suyun içilebilirliğini test ettik. Çok keyifli bir gün geçirdim” diye konuştu.

Etkinliği çok sevdiğini söyleyen çocuklardan Meryem Alsüleyman ise, “Resim yaptık, yemek yedik ve birçok oyun oynadık. Burası çok güzel bir yer. Birçok yeni bilgi öğrendim” dedi.

Sergilerle farkındalık artırılıyor

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Forum AVM’de düzenlenen Sıfır Atık Sanat Sergisine de katıldı. Halisdemir, çocukların el becerilerini ortaya koyarak yaptıkları eserleri inceledi. Halisdemir,  “Yeni neslin çevreye duyarlı olması bizi gerçekten mutlu ediyor. Öğretmenlerimiz burada sergilenen resim ve ürünleri nasıl ürettiklerini bize anlattılar. Çok mutlu olduk. İstiyoruz ki yeni neslin çevreye duyarlılığı daha da artsın. İyi ki varsınız. Biz her zaman sizin yanınızdayız” diye konuştu.

Yaş almışlar hem eğlendi hem çevre bilgilerini tazeledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Yaşlı Destek Birimi’ne kayıtlı olan yaş almış yurttaşlar da, Çevre Haftası kapsamında bir etkinliğe dahil oldu. Evlerinden servislerle alınan yaş almış bireyler, Palm City AVM’de bir araya geldi. Müzik dinletisinin ardından yaş almış vatandaşlara, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde görevli Çevre Mühendisleri tarafından; atıkların doğru ayrıştırılması, iklim değişikliği, geri dönüşüm ve küresel ısınma ile ilgili kısa bilgilendirme yapıldı.

Takuçin: Yaş almış vatandaşlarımızla beraber güzel bir etkinliğe dahil olduk 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde görev yapan Çevre Mühendisi Serap Takuçin, 7’den 70’e tüm vatandaşlara çevre duyarlılığı konusunda eğitimler verdiklerini anlatarak, “Bizler her yıl 5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Bu yıl da düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında; yaş almış vatandaşlarımızla beraber küresel ısınma, iklim değişikliği, geri dönüşüm, atıkların kaynağında ayrıştırılması ile ilgili kısa bilgilendirme yaptık” ifadelerine yer verdi.

 

Tamus: “Çevre Haftası dolayısıyla yaşlılarımıza bir etkinlik düzenledik”

 Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Birimi’nde görev yapan Nilhan Tamus, “Çevre Haftası dolayısıyla hem çevreyle ilgili bilgilendirme yapıldı, hem de onların güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Vatandaşlarımızı evlerinden aldık, alışveriş merkezine geldik. Çevre ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve müzik eşliğinde eğlendiler. Yaşlılarımız 65 yaş üstü, evden çıkamayan, gezemeyen, sosyalleşmeyen vatandaşlarımız. Onları günlük arıyor ve rutin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu tarz etkinliklerle onlar da mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz” dedi.

Yaş almış vatandaşlar, Büyükşehir’den çok memnun

 Büyükşehir’in her zaman kendileri için etkinlikler düzenlediğini anlatan yaş almış vatandaşlardan Seval Genç, “Bugün çok güzel şeyler yaptık. Bizi evlerimizden aldılar, yemek yedik ve etkinlik başladı. Yaşlılara göre çok güzel eğlence de yapıldı. Doğayla ilgili sunum da çok güzeldi. Doğamızı koruyalım. Çevre Haftası’ndayız ve çevremize duyarlı olalım” diye konuştu.

Yaşlı Destek Birimi’ne kayıtlı Zeki Gökçe, “Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü hizmetinden yararlanıyorum. Halk kart veriyor, temizlik yapıyor. Evimi boyadılar. Arayıp soruyorlar. Her şey çok güzeldi” dedi. 

Sezer Yılmazbil ise, “Büyükşehir ekipleri, bir ihtiyacım var mı diye sürekli arıyorlar. Kapımı örtemiyordum, gelip yaptılar. İhtiyacım olduğunda hemen geliyorlar, çok memnunuz” ifadelerine yer verdi.


Etiket: mersin,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA