Tarsus’ta hasat zamanı

Tarih: 6 Haziran 2024 Perşembe 13:20

Mersin’de Tarsus Belediyesi’nin 35 dekarlık arazisine ekimi yapılan yerli buğday tohumunun hasadı yapılırken, elde edilecek ürün dar gelirli vatandaşa dağıtılacak.

Mersin'de Tarsus’un bereketli topraklarında emekle yetiştirilen yerli tohum buğdayları sevgiyle filizlendi, verimli topraklarda buğdaya dönüştü. Tarsus Belediyesi tarafından hasadı gerçekleştirilen buğdaylar, dar gelirli vatandaşlara destek sağlamak için un haline getirilecek.

Tarsus Belediyesi’ne ait Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan 35 dekarlık alanda Kasım Ayı’nda ekimi yapılan buğdaylar hasat edildi. Elde edilen buğdaylar un haline getirilerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Yapılan uygulamayla hem yerli tarım teşvik ediliyor hem de ekonomik olarak zor durumda olan ailelere önemli bir destek sağlanmış oluyor.

'BUĞDAY HASADINI GERÇEKLEŞTİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ'

Tarıma her zaman önem veren Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Bereketli topraklarımızda yetiştirdiğimiz buğdayların hasadını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, dar gelirli vatandaşlarımıza katkı sağlamak ve yerli üretimi desteklemektir." ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, tarsus, aliboltaç,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA