Mersinli emlakçılara satış tekniği eğitimi

Tarih: 6 Haziran 2024 Perşembe 12:02

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, kendi üyelerine ’Durgun Piyasalarda Satış Prensipleri’ eğitimi verdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, kendi üyelerine yönelik eğitimlerini sürdürüyor. Uluslararası Eğitmen ve Yazar Barış Kılıçarslan’ı üyeleriyle buluşturan Komite, katılımcıları “Durgun Piyasalarda Satış Prensipleri” konusunda bilgilendirdi. MTSO Konferans salonunda düzenlenen eğitime MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Emlak Komitesi Başkanı Ümit Utku Mete ile çok sayıda emlakçı katıldı.

Eğitim öncesi söz alan MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, her sektör gibi emlak sektörünün de zor bir süreçten geçtiğini belirterek sektör temsilcilerinin böylesi eğitimlerle birleşip gücünü artırması gerektiğini vurguladı. Emlakçılara birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Çakır, bu tür eğitimlerin mesleğin kalitesini artırdığını söyledi.


39 No’lu Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Ümit Utku Mete ise komitenin yaptığı çalışmalar ve gösterdiği dayanışmayla, böylesi kıymetli eğitimlere önümüzdeki süreçte de devam edeceklerini ifade ederek, eğitime çok önem verdiklerini dile getirdi.

Emlak sektörünün halen ciddi sorunlarının olduğunu dile getiren Mete, sektörün ve emlak sektöründeki mesleki niteliğin artması için ‘Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ alabilmek adına gereken bir yıllık stajın istisnasız uygulanması gereğini vurguladı.  

Stajın sektörün niteliği ve asgari mesleki standartların tesisi anlamında önemine değinen Mete, yılbaşına kadar kaldırılan staj zorunluluğuna dikkat çekti.

Staj düzenlemesine tepki gösteren Mete, “Maalesef yılbaşına kadar bu zorunluluk kalktı ve bu süreçte emlak alanında hiç deneyim ve bilgisi olmayan arkadaşlar yetki belgesi alacak. Bu, sektörün kalitesi adına olumsuz bir şey. Ancak yılbaşı sonrasında tekrar staj zorunluluğu getirilecek olmasından dolayı mutluyuz. Sektörün niteliği çok önemli” diye konuştu.

Öte yandan Toplantıya destek veren Endeksa Satış Direktörü Güneş Karaca, MTSO Başkanı Çakır’la Komite Başkanı Mete’ye birer teşekkür plaketi takdim etti. 

Konuşmalarının ardından Uluslararası Eğitmen ve Yazar Barış Kılıçarslan, “Durgun Piyasalarda Satış Prensipleri” konusunda eğitim verdi.


Etiket: mersin, emlak, emlakçı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA