CHP’li Kış’tan balık çiftliği tepkisi

Tarih: 6 Haziran 2024 Perşembe 11:42

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, balık çiftlikleri sorununu meclis gündemine taşırken, asla izin vermeyeceklerini söyledi.

CHP Milletvekili Gülcan Kış, balık çiftlikleri sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşırken, Kış, Ege kıyılarında turizmi olumsuz etkiledikleri için sökülen balık çiftliklerinin Mersin’de Aydıncık ve Anamur arasındaki sahil şeridine taşınmak istenmesine tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulunda söz alan Gülcan Kış, “Türkiye’nin eşsiz koylarının yer aldığı Mersinimiz turizm yatırımları beklerken kurulacak olan balık çiftlikleriyle büyük tehlike altındadır. Denizlerimizi kirletecek, turizmi yok edecek balık çiftlikleri için hazırlanan ÇED raporu incelendiğinde günlük 20 ton atığın ne şekilde bertaraf edileceğinden bile söz edilmemiştir. Bu nedenle denizlerimize, turizme, insan sağlığını olumsuz etkileyecek bu projeden derhal vazgeçilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Mersin’imize telafisi mümkün olmayan zararlar verecek bu projeye asla izin vermeyeceğiz” dedi.


Etiket: mersin, gülcankış,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA