İnsanları kirlettiği çevreyi doğa severler temizledi

Tarih: 5 Haziran 2024 Çarşamba 14:25

Mersin’de 11 Haziran Çevre Haftası’nda kapsamında bu yıl ‘Çevremiz İyiyse Biz de İyiyiz’ sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla ilçesinde bulunan Karageçit bölgesinde; katılımcılarla birlikte, insan eliyle kirletilen Karageçit bölgesinde temizlik yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 5-11 Haziran Çevre Haftası’nı dolu dolu etkinliklerle kutlayarak, çevre bilinci ve farkındalığı oluşturacak. Bu yıl ‘Çevremiz İyiyse Biz de İyiyiz’ sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk etkinliği Çamlıyayla’da bulunan, Karageçit bölgesinde yaptı.

Mersin Sup Kulübü, Akdeniz Running Kulübü ve Sayapark AVM iş birliğinde gerçekleşen çevre temizlik etkinliğine hem kulüp üyeleri hem de gönüllüler katıldı. Etkinlikte doğayı ve çevreyi miras bırakacağımız çocuklar da vardı.  İnsanların, güzel havası ve doğal atmosferi dolayısıyla piknik yapmak ve gölü görmek için gittiği Karageçit bölgesinde temizlik etkinliği yapan Çevre Koruma Dairesi ekipleri, doğada gözden uzak her hangi bir alanının da insan eliyle ne kadar kirletildiğini göstermiş oldu.

Katılımcılar, önce insanlar tarafından çevreye atılan çöpleri toplayarak, temizlik yaptı. Temizlik sonrası onlarca poşet çöp çıktı. Çıkan çöpler arasında hiç biri doğaya ait olmayan, plastik ve cam şişeler, ürün ambalajları, izmaritler, poşetler ve karton parçaları yer aldı. Bölgeyi tertemiz yapan katılımcılar daha sonra Mersin Sup Kulübü öncülüğünde Karageçit Gölü üzerinde sörf tahtaları ile bir gösteri gerçekleştirdi.

Etkinlikte; ‘Yeşile Sahip Çık’, ‘Suyu, Toprağı, Yarınları Koru’, ‘O’na İyi Bak, Çünkü O’ndan sadece 1 Tane Var’, ‘Tertemiz Bir Çevre İçin El Ele’, ‘Çöpün Yeri Doğa Değil’,  ‘Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre’, ‘Temiz İnsan, Temiz Çevre’, ‘Dünyanın Sağlığı Bizim Sağlığımız’, ‘Geleceğimiz İçin Sıfır Atık’, ‘Geri Dönüştür Kullan, Hayata Bağlan’ sloganlarının yazılı olduğu dövizler de bulundurularak, çevre, doğa ve gezegen adına önemli mesajlar verildi.

SANAL: HERKESİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEYE DAVET EDİYORUM

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Denetleme Şube Müdürü Tuğba Sanal, her yıl 5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi. Karageçit’te yaptıkları etkinlikten ve hafta boyu yapacakları etkinliklerden bahseden Sanal, “Etkinliğimiz yaklaşık 250 gönüllümüzle başladı. Önce biraz çevre temizliği yaptık, ardından Mersin Sup Kulünü’nden arkadaşlarımız diğer gönüllerimizi de yanlarına alarak Karageçit Gölü üzerinde bizim için bir gösteri düzenlediler. Etkinliklerimiz hafta boyu devam edecek. Önce bir teknik gezi yapacağız. Ardından 5 Haziran'da Etkinlik Merkezi’nde çocuklarımız için atölyeler olacak. 8 Haziran’da Sapark’ın önünde atölyelerimiz ve etkinliklerimiz devam edecek. Bizi izleyen herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.

İklim krizine ‘dur’ diyebilmek için insanların bazı konularda dikkatli davranması gerektiğini de sözlerine ekleyen Sanal, “İklim değişikliği en büyük krizimiz olmaya başladı. Çevre hepimizin dikkat etmesi gereken bir şey, gelecek nesillere aktaracağımız en önemli mirasımız. O yüzden herkesi çevreye daha duyarlı olmaya, iklim değişikliğine daha fazla dikkat çekmeye, atıklarımızı doğru toplamaya ve doğru atmaya davet ediyorum” diye konuştu.

BİRGÜL: TEMİZLİK YAPTIK, ÇOK GÜZEL OLDU

Etkinliğe katılan Akdeniz Running Kurucusu Deniz Birgül, Çevre Haftası’nda ortak bir paydada bir araya geldiklerini ifade ederek, “Biz 30 kişi geldik. Ekip arkadaşlarımız ve gönüllü arkadaşların desteğiyle birlikte buraları temizledik. Çok da güzel oldu. Biz de Akdeniz Running ekibi olarak bu tarz sosyal projelere destek vermek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ÖZDEMİR: DOĞAYI TEMİZ TUTALIM, GELECEĞİMİZİ KORUYALIM

Mersin Sup Kulübü Kurucusu Mehmetcan Özdemir, etkinliğin çevre için önemli olduğunu söyleyerek, “Doğayı temiz tutalım, geleceğimizi koruyalım. Bir tane dünyamız var. Olabildiğince sürdürülebilir yaşamı benimseyerek; sürdürülebilir ürünler kullanarak, tek kullanımlık ürünler kullanmayarak çevremizi temiz tutalım ve geleceğe destek olalım” dedi.

Çevreyi temiz tutmak konusunda insanlara da büyük iş düştüğünü ifade eden Özdemir, “Büyükşehir Belediyemiz genel olarak çevreyi, sahili bayağı bir temiz tutuyor. Biraz daha iç sulara, göller bölgesine kamp yapmaya gelen insanlar doğamızı temiz tutarsa ve nasıl bulmak istiyorsak o şekilde bırakırsa daha güzel olur” ifadelerine yer verdi.

EKTİ: ÇEVRE BİZE EMANET, GELECEĞE MİRAS

Sayapark adına etkinliğe katılan Tugay Erkin Ekti, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinliğine katıldık. Hep beraber burada çevreyi temizledik. Çevre bizim bize emanet. Geleceğe miras” diye belirtti.

 


Etiket: mersin, çamlıyayla,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA