ME.Ü projesine TÜBİTAK desteği

Tarih: 4 Haziran 2024 Salı 16:58

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Feyza Uçar Çabuk’un yürütücülüğünü yaptığı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Feyza Uçar Çabuk'un yaptığı "6 Şubat Depremleri Sonrası Bir İyileşme Çabası: Anne-Çocuk Destek Programının Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 programı altında açılan “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı Binbirçaba” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Önerilen projenin temel amacını, 6 Şubat depremleri sonrasında Osmaniye’de evlerini terk etmek zorunda kalan ve geçici konutlarda yaşayan anneler için Anne-Çocuk Destek Programı geliştirmek, uygulamak ve etkisini değerlendirmek oluşturuyor. Proje ile öncelikle 6 Şubat depremleri sonrası çok zor günler geçiren ve iyileşme çabasında olan anne ve çocuklara destek olunması hedeflenirken; yeni araştırmacıların yetiştirilmesi, farklı üniversiteler ile iş birliğinin artması ve bilimsel birçok yayın faaliyetlerinin yapılması da planlanıyor.

Projenin ekibinde Prof. Dr. Mehmet Taşpınar (Gazi Üniversitesi) danışman olarak yer alırken; Prof. Dr. Fatma Tezel Şahin (Gazi Üniversitesi), Prof. Dr. İlkay Ulutaş (Gazi Üniversitesi), Doç. Dr. Hilal Kuşçu Karatepe (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi), Doç. Dr. Melek Gülşah Şahin (Gazi Üniversitesi) ve Doç. Dr. Seda Eskidemir Meral (Akdeniz Üniversitesi) ise araştırmacı olarak yer alacak. Ayrıca, projede bursiyer olarak bir doktora ve dört yüksek lisans öğrencisi de bulunuyor.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA