MSK şampiyonluk sevincini taraftarlarla kutladı

Tarih: 3 Haziran 2024 Pazartesi 12:28

Türkiye Basketbol Ligi Play-off final serisinde rakibi Sigortam Net’i yenerek şampiyon olan ve Süper Lig’e yükselen Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) şampiyonluğunu binlerce taraftarı ile kutladı.

 

2023-2024 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi Play- off final serisinde rakibi Sigortam Net’i yenerek şampiyon olan ve Süper Lig’e yükselen Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) şampiyonluğunu kutladı. Kutlamada, uzun ve zorlu bir sezon geçiren ve bu mücadeleyi şampiyonlukla taçlandıran sarı siyahlılar, onları bir an olsun yalnız bırakmayan taraftarıyla buluştu.

 

İlk olarak Mersin Millet Bahçesi’nde bir araya gelenbasketbolcular, teknik ekip ve taraftarlar üstü açık otobüslerle kentte şehir turu yaptı. Güleryüz Kavşağı, Forum AVM, Adnan Menderes Bulvarı, Babil Kavşağı ve GMK Bulvarı boyunca konvoy yapan ekibe sokaktan, evden, kafeden ve iş yerlerinden el sallayıp, alkışlarla destek olan vatandaşlar, oyuncuların sevinçlerine ortak oldu. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda şehir turlarını sonlandıran ekip, kutlamalara meydanda devam etti ve burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Coşku dolu tezahüratlar eşliliğinde teknik heyet ve basketbolcuların tek tek anons edilerek sahneye davet edildiği kutlamada, oyuncular kazandıkları kupayı havaya kaldırdı. 10 yıl aradan sonra Süper Lig hasreti son bulan MSK; bir takımın, taraftarın ve bir şehrin kenetlendiğinde nelerin başarılabileceğini göstererek, kente şampiyonluk gururunu yaşattı.

 

SEVİM: ŞEHRİMİZE BU ŞAMPİYONLUĞU HEDİYE ETMEYİ ÇOK İSTİYORDUK

MSK Teknik Sorumlusu Can Sevim, takımın başına geçtiği ilk günden itibaren bu mücadeleyi şampiyonluk ile taçlandıracaklarına olan inancı taşıyarak hareket ettiğini dile getirdi. Mücadelenin sonunda da kazandıklarını ifade eden Sevim, “Çok mutluyuz, çünkü bu şampiyonluğu bu şehre hediye etmeyi çok istiyorduk. Şehrimizi Süper Lig’de temsil edeceğimize bir gün olsun şüphe duymadık. Ne mutlu ki bunu başardık. Emeği geçen herkese, taraftara ve halkımıza teşekkür ediyorum. Onların desteği olmadan yapamazdık. Bunu her zaman söylüyorum. Gerçekten çok mutluyuz” dedi.

 

Play-off’a yükselmenin oldukça zorlu olduğunu da sözlerine ekleyen Sevim, Play-off’larda oynayan her takımın birincilik için mücadele ettiğini de dile getirerek,“Orada mücadele dozu, normal sezondan çok daha yüksek oluyor. Bizim özellikle ligin ikinci yarısında başladığımız savunmadaki agresifliğimizden enerji ve güç alarak, hücumu da beraber kontrol ettiğimiz bir yapımız vardı. Bu da bize Play- off’ta çok yardımcı oldu. Hiçbir maçı bırakmadık. Play-off’larda 1-2 maç kaybettik, ama ne olursa olsun biz her maça elimizden gelen her şeyin daha fazlasını vererek çıktık ve o şekilde mücadele ettik. Sonrasında da şampiyonluk geldi” ifadelerini kullandı.

 

MSK, ŞAMPİYONLUK SEVİNCİNİ TARAFTARLARLA DOYASIYA YAŞADI
 

Oyunculardan Gökhan Yazıcıoğlu, şampiyonluk maçını kazandıkları için mutlu olduğunu belirterek, “Hepimiz güzel bir sezon geçirdik. Çok mücadele ettik ve çok uğraştık. Karşılığını almak bizi çok mutlu etti. Şu anda keyfini çıkartıyoruz” dedi.

Oyunculardan Deniz Çelen, MSK’nın Süper Lig hedefi ile kurulmuş bir takım olduğunu dile getirerek, “Sonunda bunu başarmış olmak ve seyircinin önünde yaşamak, özellikle evimizde kazanıp da galibiyeti onlar ile beraber kutlayabilmek çok keyifliydi. Hepimiz çok mutluyuz. Taraftarın maçtaki etkileri çok önemli oluyor. Bütün destekleri, bu sezon boyunca bize çok yardımcı oldu” diye konuştu.

 

Oyunculardan Canberk Kuş ise, taraftarların desteklerinin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bu şehre şampiyonluğu getirdiğimiz için çok memnunuz ve mutluyuz. Onların desteği olmadan buralara gelemezdik. Evimizde bu sene sadece 1 maç kaybettik. Bu, taraftarımızın sayesinde oldu. Biz her maça çıkmadan önce onlar için oynadığımızın bilincindeyiz. Seneye Süper Lig’teyiz. Türkiye'nin en büyük takımları buraya gelecek ve onlara karşı oynayıp mücadele vereceğiz” sözlerine yer verdi.

 

Oyunculardan Ata Turgut dasezon mücadelesine son 2 ay kala dahil olduğunu ve takıma katıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Burası çok güzel insanlardan oluşan bir takım. Malzemecisinden yönetime ve oyunculara kadar çok düzgün ve çok güzel insanlarla bir aradayız. Bu yüzden çok mutluyum. Bu takım sezona şampiyonluk hedefi ile başladı ve bu hedefe ulaştık. Bu takımın en güzel yanlarından birisi de taraftarı. Gerçekten her maçta bizi destekliyorlar ve bize özel olduğumuzu hissettiriyorlar. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Onlar olmasa biz buralara gelemezdik. Onların desteği bizim için çok büyük. Sahada altıncı adam görevi gördüler. Onlara çok minnettarız” ifadelerine yer verdi.

 

MSK taraftarlarından Damla Amasyalı, takımın her maçını kaçırmadan takip ettiğini söyleyerek, “Çok büyük bir serüvendi.En sonunda da böyle güzel bir başarı ile taçlandı. Süper Lig’de de başarılarımız böyle devam edecek. Takımımız sonuna kadar hak etti. Daha iyi ve güzel yerlere gitmeye devam edeceğiz. Takımımız için her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 


Etiket: mersin, spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA