Dikkat uzmanlar uyardı: Doğu Akdeniz’de sıcaklıklar yükseliyor

Tarih: 2 Haziran 2024 Pazar 16:50

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nde gelen uyarıyı Mersin Valiliği yaptığı duyurdu. Doğu Akdeniz’de sıcaklıklar yükseliyor


Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünde gelen uyarıyı Mersin Valiliği yaptığı duyurdu. Hafta boyunca Doğu Akdenizde sıcaklar yaklaşık 10 derece yükselirken, uzmanlar da kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların 11-16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları konusunda uyardı.
Doğu Akdeniz
de sıcaklar yükseliyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin yaklaşık 10 dereye üstüne çıkması nedeni ile Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden tahminlerle ilgili değerlendirme geldi. Mersin Valiliğinin de sosyal medya hesaplarından duyurduğu uyarı şöyle:
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü
nden genle son değerlendirmelere; geçen hafta boyunca bölgemizi etkileyen yağışlı ve serin havanın bölgemizi terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir hava bırakacağı tahmin edilmektedir. Bölge genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda bölgemizin batı kesimlerden başlayarak artacağı, hafta ortasında 6 ila 10 derece mevsim normalleri üzerine çıkması beklenmektedir. 02 Haziran 2024 ile 06 Haziran 2024 tarihleri arasında ilimizde beklenen en yüksek sıcaklıkların 34-36 derece aralığında olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeni ile kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başka olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir"  

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA