Öğrenciler sınavda terk dökerken Büyükşehir’de yalnız bırakmadı

Tarih: 2 Haziran 2024 Pazar 14:34

Mersin’de gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı nedeni ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri de 10 ilçede 22 noktada stant kurarak sınava giren öğrenci ve ailelerine destek oldu.

Mersin'de yaklaşık 30 bin öğrenci lise eğitiminin geleceğni belirlemek için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı'na kentteki farklı okullarda girerken, yıl boyunca eğitimi ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinde öğrencileri bilişsel, akademik ve psikolojik alanlarda destekleyen Büyükşehir Belediyesi gençleri yalnız bırakmadı. 10 ilçede 22 noktada stant kuran Büyükşehir ekipleri, sınav günü öğrencilerin ve onlara eşlik eden velilerin heyecanına ortak olmak adına su ikramında bulundu. Ekiplerin stant kurup, su ikramında bulunduğu noktalardan biri de Toroslar ilçesinde yer alan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi önü oldu.

İğdir: Sınavda öğrencilerimizin hem heyecanlarına hem umutlarına ortak olduk

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Hal Şubesi Rehber Öğretmeni Azize İğdir, LGS günü de öğrenci ve velileri yalnız bırakmadıklarını ve heyecanlarına ortak olduklarını ifade etti. İğdir, “Bizler bu zorlu süreçte sene boyunca onlara hem akademik hem de psikolojik destek vererek yanlarında olduk. Velilerimiz ve öğrencilerimiz için yapılan sosyal etkinliklerle de motivasyonlarını yüksek tutmaya çalıştık. Sınav günü de 10 ilçede 22 noktada hem sınava giren öğrencilerimiz hem de onları bekleyen aileleri için su dağıtımı gerçekleştirdik. Onların heyecan ve umutlarına ortak olduk” diye belirtti.

Hem öğrenciler hem veliler yapılan ikramdan memnun kaldı

Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezinden faydalanan öğrencilerinden Sümeyya Akgün, yapılan ikramı çok beğendiğini ve öğretmenlerin bu süreçte kendilerine oldukça fazla destek olduklarını dile getirdi. Kurs merkezinin kendisine sağladığı faydaları anlatan Akgün, “Öğretmenlerim yıl boyunca bana çok fazla destek oldular ve motivasyonumu yükselttiler. Bir şeye ihtiyacım olduğunda hocalarımın orada olduğunu bilmek beni çok mutlu ediyordu. Denemelerde puanlarım hep yüksek geliyordu. Öğretmenlerim sayesinde LGS’den güzel bir puan alacağıma inanıyorum” dedi.

Velilerden Saime Akgün de Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden oldukça memnun kaldığını belirterek, “Hem öğretmenlerimizden hem kurumdan çok memnun kaldık. Çocuğum okuldan çıktığı anda orada yemek vermeleri, ilgilenmeleri hepsinden memnunduk ve her şeyleri dört dörtlüktü. Özel kurslardan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Sınava geldiğimizde de burada ekiplerin olduğunu görünce çok mutlu olduk. Bizi yalnız bırakmadıkları için Büyükşehir’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA