Anamur-Girne arasında sefer başlıyor

Tarih: 1 Haziran 2024 Cumartesi 16:55

Mersin’in Anamur ilçesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı- Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılında yapımı tamamlanan Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi çalışmalar tüm hızı ile devam ederken, haziran ayında seferler başladığında, Anamur-Girne arasında ulaşım 1,5 saate düşecek.

 

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı- Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılında yapımı tamamlanan Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi’nde, Valiliğin himayesinde iskeleye işlerlik kazandırmak için yürütülmekte olan çalışmaları inceledi, bilgiler aldı.  
Programa; Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Çetinkaya ve diğer ilgililer katıldı.
Vali Pehlivan, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi’nde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Anamur İlçemizde bulunan Anamur İskelesi'ndeyiz. İskelenin inşaatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından 2019 yılında Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi olarak gerçekleştirilmiş, 2021 yılında da birimlerin yer alacağı bina tamamlamıştır. Burada yapılış maksadına uygun şekilde bir işlev kazandırmak üzere; Anamur Kaymakamımız, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve ilgili arkadaşlarla toplantılar gerçekleştirdik. İskelenin inşaatını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız olduğu için Sayın Bakanımıza da durumu arz ettik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın Ulaştırma ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüyle sürece ilişkin gerekli görüşmeleri yaptık.  Mersin Valiliği olarak buranın devrini almaya talip olduk.  Geçtiğimiz sene, Bakanlık Oluru ile bu iskelenin devri, Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’mıza (YİKOB) yapıldı" dedi.
Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi’nin devreye alınması ile işletilmesi için kiralanacağını ifade eden Vali Pehlivan, "İlçede Anamur Kaymakamlığımız, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Odamız, Yücelen Vakfı ve iş dünyası burada bir oluşum gerçekleştirerek anonim şirket kurdular. Valiliğimiz ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Konuyu en ince teknik detaylarına kadar değerlendirdik.  Valilik olarak ilçede kurulan şirkete kiralama yapmak suretiyle İskelenin işletim hakkını verdik. Geldiğimiz nokta itibariyle, burada hazırlık çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Gümrük ve emniyet noktaları, yolcu giriş çıkış kapıları, idari birimler oluşturuluyor. Bu ziyaretimiz vesilesiyle güzel bir haber vermek istiyorum. Haziran ayı içerisinde bu iskeleden Kıbrıs'a feribot seferleri başlayacak. Bu iskelenin bir şekilde çalışması, çalıştırılması özellikle Anamurlu hemşerilerimizin büyük bir beklentisiydi.  Zira burası Akdeniz'de, Kıbrıs'a en yakın noktamızdır. Kiralayan şirket, yaklaşık 450 kişilik yolcu feribotu ile haziran ayında sefere başlayacak.  Devamında turizm amaçlı teknelerin bu iskeleye yanaşması mümkün olacak. Malumunuz Anamur İlçemiz, turizm potansiyeli olan bir İlçedir" diye konuştu.
Konuşmasının devamında Akdeniz Sahil Yolu Projesine değinen Vali Pehlivan, şunları söyledi:
"Akdeniz Sahil Yolu inşaatında çok önemli mesafeler kat ettik. Yolun yüzde 89’u tamamlandı. Mersin sınırları içinde 203 kilometre duble yol olarak tamamlandı. Kalan 25 kilometresinde de hummalı çalışmalar devam ediyor. Kalan işlerin bitirilmesiyle, Mersin- Antalya ulaşımı daha da rahatlayacak. Eskiden 12-13 saatte gidilen yol, artık 4-5 saatlere kadar inecek. Toplamda 150 dk süreden de tasarruf olacak. Çok daha hızlı, konforlu ve güvenli bir yolculuk olacak. Bu durum, Anamur ve çevredeki İlçelerimiz ile Mersinimizin genel olarak turizm hareketliliğini de artıracak. Aslında bu iskeleye tam zamanında bir fonksiyon vermiş olduk. Turizm hareketliliğini arttıracak yol çalışmaları, beraberinde burada deniz yoluyla ulaşımla ilgili atılan adım sadece Anamur'a değil, inanıyoruz ki çevre İlçelere, İllere, Antalya'dan, Karaman'na, Konya'ya, İç Anadolu'daki diğer illere de hizmet edecek."  
Vali Pehlivan konuşmasının sonunda; "Bu iskeleden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seferler yapılacak ve bu bir başlangıç olacak. Bu süreçte, Valiliğimizle koordinasyon içinde çalışmaları takip eden katkı sunan Anamur Kaymakamımıza, Anamur Ticaret Odası Başkanımıza ve yönetimine, Yücelen Vakfı'na ve iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yatırımı gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Burada birlikte çalışacak olan Liman Başkanlığı, Gümrük Bölge Müdürlüğü ile Emniyet Teşkilatımıza başarılar diliyorum. İlerleyen günlerde burada seferler başladığında yaşanacak olan hareketliliğe hep beraber yeniden tanıklık etmek isteriz. Bu başlangıcın, başta Anamur İlçemiz olmak üzere Mersin'imize ve Akdeniz bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

 


Etiket: mersin, vali, alihamzapehlivan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA