Başkan miniklerle süt içti

Tarih: 1 Haziran 2024 Cumartesi 15:59

Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenen Dünya Süt Günü etkinliği nedeniyle miniklerle bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Boltaç, okul sırasında oturarak onlarla birlikte süt içti.

Mersin'de Tarsus Belediyesi, Dünya Süt Günü nedeniyle Tarsus İlkokulu ve Fahrettinpaşa İlkokulu'nda süt dağıtım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da katılım sağladı. Etkinlikte, öğrencilere süt dağıtılırken renkli ve eğlenceli anlar yaşandı.

Etkinlikte konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, sütün çocukların sağlıklı gelişimi ve gelecek nesillerin sağlığı açısından önemine dikkat çekti. Boltaç, “Süt, içerdiği besin değerleriyle çocuklarımızın büyümesinde ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı nesiller olarak yetişmesi ve parlak bir geleceğe sahip olması için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

ÇOCUKLAR GELECEĞE BİR TOHUM EKTİ

Etkinlik sırasında çocukların süt içerken yaşadığı sevinç ve mutluluk, etkinliğe katılan herkesin yüzünü güldürdü. Öğrenciler, Belediye Başkanı Ali Boltaç ile birlikte süt içerken bol bol fotoğraf çektirdi. Etkinlikte ayrıca, çocuklarla geri dönüşüm çalışması da yapıldı. Yapılan geri dönüşüm çalışmasında çocukların içtikleri boş süt kutuları kesilerek içine toprak koyuldu, ardından bu süt kutularına tohum yerleştirilerek fidan haline getirildi. Geri dönüşüm algısının da oluşturulduğu etkinlikte çocuklar geleceğe bir tohum ekmiş oldular.

BAŞKAN BOLTAÇ ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADI

Başkan Boltaç, süt dağıtım etkinliğinden sonra okul bahçesinde öğrencilerle sohbet etti, ardından isteklerini kırmayarak birlikle futbol oynadı.  Hem çocuklar hem de Başkan Boltaç, çocuklarla top oynamanın keyfini çıkardı.

 

UYAN: ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNİ DESTEKLEMEK İCİN PROJELERE DEVAM EDECEĞİZ

Fahrettinpaşa İlköğretim Okulu'ndaki etkinliğe katılan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan; "Tarsus Belediyesi, bu tür etkinliklerle hem çocukları hem de aileleri süt tüketimi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Bu tür etkinlikler, çocuklarımıza sütün ne kadar değerli bir besin olduğunu öğretmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için çok önemli. Bu vesileyle çocuklar sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanıyor. Tarsus Belediyesi olarak, çocuklarımızın sağlıklı gelişimini desteklemek için benzer projelere devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen bu etkinlik, Tarsus'ta süt tüketimine olan ilgiyi artırmayı, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarını sağlamayı ve geri dönüşümün hayatımızdaki önemiyle ilgili bilinç oluşturmayı sağladı. Tarsus Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen bu etkinlik, hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük ilgi gördü.


Etiket: mersin, tarsus, aliboltaç,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA