MDTO’nun yaptırdığı Denizcilik Fakültesi Mersin Üniversitesi’ne devredildi

Tarih: 1 Haziran 2024 Cumartesi 15:01

Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından inşa edilen Denizcilik Fakültesi, düzenlenen törenle Mersin Üniversitesi’ne devredildi. Fakülte’nin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başında, Eylül ayında fakültenin açılışı yapılacak.

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ise, Mersin Deniz Ticaret Odası olarak denizcilik eğitimine büyük önem verdiklerini ve bu binanın bu yaklaşımın bir yansıması olduğunu belirtti. "Türkiye'nin en iyi denizcilik fakültelerinden birini üniversitemize kazandırmak için elimizden gelen katkıyı sağladık, bundan sonra da yurtdışı iş birliklerinin kurulması sürecinde destek vermeye devam edeceğiz" diyen Lokmanoğlu, "Çok başarılı bir projeyi ortaya koyan Mimar Kaya Arıkoğlu'na ve binayı kusursuz bir şekilde teslim eden Aytekin Serol firmasına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Lokmanoğlu, inşaata başlandığında bazı talihsizlikler yaşadıklarını belirterek, döviz kurundaki dalgalanmalar, inşaat maliyetlerinin yükselmesi ve pandemi gibi sebeplerle projenin dört yılda tamamlandığını söyledi. Zorluklara rağmen böyle bir binayı dört yılda bitirmenin büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Lokmanoğlu, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başında, Eylül ayında fakültenin açılışının yapılacağını bildirdi.
Projeye emek verenlere teşekkürlerini ileten yüklenici firma ortaklarından İsmail Aytekin de tesisin Mersin ve Türk denizciliğine hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından fakülte binasının üniversiteye devrine ilişkin protokol imzalandı. Katılımcılar daha sonra denizde canlı kalma eğitimlerinin verileceği dalga havuzunda incelemelerde bulundu.
Mersin Üniversitesi Mersin Deniz Ticaret Odası Denizcilik Fakültesi adıyla hizmet verecek fakülte, kaba ve ince işler olmak üzere 2 farklı etapta toplam 4 yılda tamamlandı. Mersin üniversitesi merkez kampüsünde konumlanan eğitim kompleksi, toplam 15 bin 340 metrekare alan üzerinde 13 bin 850 kapalı ve 9 bin 485 metrekare açık alana ve 500 öğrenci kapasitesine sahip.
Birbirinden farklı katlardan oluşan ve birbirinden farklı kotlardan bağlanan 7 bloktan oluşan yapıda sürdürülebilir yaşam ve enerji tasarrufu ilklerine göre belirlenmiş tasarım kriterleri uygulandı.
Yapıda, bahçe sulamada kullanılacak yağmur sularının depolandığı bir su sarnıcı ve binanın dış cephesindeki cephe saatine enerji sağlayan ve binanın çatısına konumlanmış bir rüzgâr tribünü bulunuyor.
Fakültenin en önemli bölümlerinden olan dalga havuzunda ise, simülasyon sistemi ile istenilen büyüklük ve tipte dalga; yüksek hızlı rüzgâr fanlarla fırtına koşulları oluşturulabiliyor. Bu sayede öğrencilerin gerçek deniz ortamını deneyimlemeleri amaçlanıyor.
Eğitim kompleksinde 126 kişilik konferans salonu, 45 araç kapasiteli otopark, 210 kişi seyirci kapasiteli 25x15 ebadında 5 metre derinliğe sahip eğitim havuzu, 1050 metrekarelik tören alanı, 600 metrekarelik sığınak, 13 adet derslik, 10 adet laboratuvar, 8 adet simülasyon odası, 4 adet asansör, 14 kişilik dekanlık toplantı salonu, 2 adet simülasyon eğitimi toplantı odası, 120 kişilik kafeterya, 75 metrekarelik kütüphane ve basketbol sahası bulunuyor.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA