Dayanışmayla kurulan müzik sınıfında kardeşliğin notaları yükselecek

Tarih: 31 Mayıs 2024 Cuma 12:40

Mersin’de Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, okulda sergiledikleri müzikalden elde ettikleri gelirle, Hayrünnisa Köylügil İlkokulu’ndaki arkadaşlarına müzik sınıfı armağan ettiler. Müzik sınıfının açılışında kardeşliğin, dayanışmanın ve sevginin notaları yükseldi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde iki okul arasındaki örnek dayanışma yürekleri ısıttı. Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, okuldaki sanat projesiyle bir dayanışma köprüsü kurdular ve Hayrünnisa Köylügil İlkokulu’ndaki kardeşlerine müzik sınıfı armağan ettiler.

Tarsus SEV İlkokulu’nda sanatta sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda resim, müzik, spor ve bilim alanlarındaki önemli kişilerin ele alındığı “Yön Veren Liderler” projesi hayata geçirildi. Tarsus SEV öğrencileri, teması ünlü müzisyen “Beethoven” olan projeyi aynı zamanda bir dayanışma seferberliğine de dönüştürdü.

BİLET SATTILAR, BAĞIŞ TOPLADILAR

Hayrünnisa Köylügil İlkokulu’ndaki kardeşlerine müzik sınıfı kazandırmak için kolları sıvayan Tarsus SEV öğrencileri, proje kapsamında okulda Beethoven'ın hayatını konu alan müzikal, tiyatro, dans ve müzik gösterilerinden oluşan bir etkinlik düzenledi. Tarsus SEV’li minikler, etkinlik öncesinde bilet satışı ve veli bağış kampanyası gerçekleştirdiler. Velilerin, öğrencilerin ve tüm okul çalışanlarının tek yürek olduğu kampanya sonucunda elde edilen gelirle müzik sınıfı için ihtiyaç duyulan malzemeler satın alındı. 

SAZ DA ALDILAR GİTAR DA

Tarsus SEV İlkokulu yöneticilerinin de öğrencilere verdiği destekle kitaplıktan Orff ritim aletlerine, büyük boy Bluetooth ses sisteminden klasik gitar, saz, org ve nota sehpasına, koltuktan yer minderine kadar birçok ihtiyaç temin edildi. Ayrıca, Klasik Müzik Masalları kitap serisi de alınan malzemelere eklendi.

MİNİK KALPLERİN MÜZİK KARDEŞLİĞİ

Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, duygusal anların yaşandığı bir açılışla müzik sınıfını Hayrünnisa Köylügil İlkokulu’ndaki kardeşlerine armağan ettiler. Öğrencilerin minik bir konser de verdiği açılışa; Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bulut ve Özel Tarsus SEV İlkokul Müdürü Çiğdem Özyürekoğlu da katıldı. Tarsus Kaymakamı Akyüz, açılışta yaptığı konuşmada, müzik sınıfına katkılarından dolayı Özel Tarsus SEV İlkokulu’na teşekkür etti.

Sanatın ve eğitimin birleştirici gücünü öne çıkaran açılış her iki okulun öğrencilerinin muhteşem gösterileriyle renklendi. Minik kalpler arasında kurulan müzik kardeşliğiyle açılan sınıfta, dayanışmanın, kardeşliğin ve sevginin notaları yükseldi.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA