Toroslar’da üretici kadınlara stand

Tarih: 30 Mayıs 2024 Perşembe 16:18

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın, seçim öncesi söz verdiği çalışmalardan bir tanesi olan “Toroslar Üretici Kadın Standları” hayata geçti.

 

Mersin'de Toroslar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen Üretici Kadın Standları, her hafta Çarşamba günü Çağdaşkent Mahalle Muhtarlığı yanında, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Kurulan standlarda yöresel ve organik ürünlerden süs eşyasına kadar el emeği göz nuru ile üretilen ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu. Standları gezerek alışveriş yapan vatandaşlar ise bu hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

'BURADA SATTIĞIM ÜRÜNLERİN KAZANCIYLA ÇOCUKLARIMI OKUTUYORUM'

Kadın girişimci ve kadın üreticiler, ücretsiz faydalandıkları stantlardan satış yaparak, hem ev ekonomilerine katkıda bulunmanın hem de yeni arkadaşlıklar edinerek sosyalleşmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Standlarda satış yapan kadın üreticiler; “Başkanımızın emekleriyle kadın üreticiler Toroslar’da buluşuyor. Köylerimizde, yaylalarımızda üretiyoruz ve burada vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Peynir getiren de var el işi işleyenler de var. Herkes ürettikleri ürünleri satarak gelir elde ediyor. Paramızı kazanarak çocuklarımızı okutuyoruz, ailemize destek oluyoruz. Toroslarımızda üretici kadın standlarının olması çok güzel oldu. Kısırımızı da yaparız, işimizi de kariyerimizi de yaparız. Toroslar Belediye Başkanımızdan bu desteği istiyorduk. Emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve Toroslar Belediye Başkanımız Abdurrahman Yıldız’a teşekkür ediyoruz” dedi.

'ÜRETEN KADINLARIMIZ, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞABİLİRLER'

Toroslar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ayşe Bulat, Toroslar Üretici Kadın Standlarından faydalanmak isteyen kadın üreticilerin, müdürlüğün 0324 606 07 56 numarılı telefonunu arayarak talepte bulunabileceğini söyledi.

“Amacımız dezavantajlı ve üreten kadınlara destek olmak” diyen Bulat; “Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı işbirliğinde, üretici kadın standımızın ilkini oluşturduk. El emeği ile üreten kadınlarımızın ekonomilerine katkıda bulunmak, sosyal yaşamlarına bir farkındalık getirmek amacıyla burada buluştuk. Bu çalışmaya diğer mahallerimizde de devam edeceğiz. Başkanımız Abdurrahman Yıldız’ın da önem verdiği gibi kadının olduğu her yerde olacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILDIZ: KADIN ÜRETTİKÇE GÜÇLÜ 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise kadının ürettikçe güçlü olduğuna dikkat çekerek; “Üretici Kadın Standları ile kadınların emeklerini, kazanca dönüştürmesini sağlıyoruz. Kadın dayanışmasını artırmak, kadınların sosyal ve ekonomik konumlarını güçlendirmek için bu çalışmalarımızı daha da büyüteceğiz. Ürettikleri ürünlerin satışını yapmakta zorluk çeken kadınlarımız, Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne ulaşarak bu hizmetten faydalanabilir, destek alabilirler” şeklinde konuştu.


Etiket: mersin, toroslar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA