Minik ellerden lezzetli ürünler

Tarih: 30 Mayıs 2024 Perşembe 13:03

Mersin’de ilkokul öğrencilerin vrupalı ortaklarıyla yürüttüğü e-Twinning projesi kapsamında katılımcılar kentin yöresel lezzeti olan batırık ikram edildi.

Mersin'de  'Kültürün İzinde Mersin Projesi' ve Kurtuluş Ayşe Çomoğlu İlkokulu, Hasan Paker İlkokulu, Şehit Barbaros Yılmaz İlkokulu ve Atayurt İlkokulu'nun Avrupalı ortaklarıyla yürüttüğü e-Twinning projesi kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Proje kapsamında lezzetli ürünler misafirlerle buluştu. Etkinlikte, yahni keşkek sunumu ve Mersin'in yöresel lezzeti olan batırık ikram edildi.
İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un da katıldığı etkinlikte öğrenciler müzik dinletisi ve zeybek gösterisi sundu. Etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan Fazilet Durmuş: “Kültürün İzinde Mersin ve eTwinning projeleri, öğrencilerimizin farklı kültürleri tanımalarına, ortak değerlerimizi anlamalarına ve farklı bakış açıları kazanmalarına katkı sağlayarak önemli bir rol oynuyor. Bu projeler, aynı zamanda öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine de imkân sunuyor. Bu da onların daha donanımlı ve hoşgörülü bireyler olmalarını sağlıyor. Bu ilçeden bir Alper Gezeravcı çıktıysa neden diğer alanlarda önderlik edecek isimler çıkmasın? Biz çocuklarımıza güveniyoruz. Türkiye Yüzyılının kahramanları onlar olacak.” dedi.

Etkinlik kapsamında mahallede açılmış olan Hayat Boyu Öğrenme kurslarında ortaya çıkan ürünlerin sergisi de yapıldı. Sergi gezilmesinin ardından sergi alanında yöresel lezzetler tadıldı.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA