Prof. Dr Aydın: Nitelikli büyüme içindeyiz

Tarih: 30 Mayıs 2024 Perşembe 12:59

Mersin’de Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, üniversite olarak 6 yıl içinde yaptıkları çalışmalarla Türk eğitim hayatına büyük bir bir katkı verdiklerini dile getirerek, nitelikli bir büyüme içinde olduklarını söyledi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı başkanlığında yapıldı. Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ın konuk olarak katıldığı toplantıda, kent ve bölge ekonomisindeki gelişmeler ve üniversite-sanayi işbirliği noktasında yapılması hedeflenen ortak çalışmalar değerlendirildi.

Tarsus TSO’da Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı yönetiminde gündem konularının görüşüldüğü toplantıda daha sonra Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, aylık ve dönemsel olarak gerçekleşen faaliyetler hakkında meclise bilgi verdi. Tarsus ve bölge ekonomisini kalkındıracak stratejik hedeflerde gelinen son durumu aktaran ve bu doğrultuda yaptıkları çalışmaları paylaşan Başkan Koçak, üniversite ve sanayi işbirliği noktasında gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalara değindi. Tarsus’un stratejik öneminin arttığına dikkat çeken Koçak, ‘’Yeni döneme el birliğiyle hazırlanmamız gerekiyor. Üniversitemiz bizim için bir değer. Nitelikli iş gücü önemli. Birlikte yapacağımız çok özel ve ortak projeler var.’’ dedi.

-Nitelikli büyüme içindeyiz

Tarsus TSO’nun Meclis Toplantısında konuşan Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ise üniversite olarak 6 yıl içinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Fiziki yapıdan alt yapı geliştirmeye kadar hayata geçirdikleriyle bu 6 yıllık serüvende önemli mesafeler kat ettiklerine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Aydın, ‘’Üniversitemizi her geçen gün geliştiriyoruz. Tercih sıralamasında her geçen yıl da yükseldiğimizi görmek mutlu ediyor. Mezun profilimiz de günden güne iyiye gidiyor. İş piyasasının mezunlarımızdan memnuniyetinde ilk beş içindeyiz.’’ diye konuştu.

‘’Nitelikli büyüme içindeyiz’’ diye söyleyen Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, iş dünyasının taleplerine cevap verebilecek, piyasada değeri olan, teknoloji odaklı bir kurgu ile Tarsus Üniversitesi’ni daha da geliştirmeye, bu kapsamda kent için tüm dinamiklerle ortak çalışma ve proje konularında işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Daha sonra serbest kürsüde meclis üyeleri söz alarak iş dünyasının beklentileri ile bölge ve sektörlerde gelinen gelişmeleri değerlendirdi.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA