Frekans-C Çukurovalı sanatçıları buluşturdu

Tarih: 29 Mayıs 2024 Çarşamba 11:54

Mersin’de Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde, İbrahim Tokaslan’ın küratörlüğünü yaptığı Frekans-C sergisi, 30 Ağustos tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak.

Mersin'de Çukurovalı sanatçıların eserlerinden oluşan “Frekans C” sergisi İbrahim Tokaslan’ın küratörlüğünde Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde kapılarını açtı.
Serginin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Mersinli ressam Ahmet Yeşil, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. 45 sanatçının 92 eserinden oluşan sergi; resim, heykel, seramik, tekstil tekniklerinin yanı sıra, enstalasyon ve video gibi güncel sanatın medyumlarını da içeriyor. Sergi aynı zamanda Çukurova’daki sanat üretimlerinin bir envanteri niteliğini de taşıyor.

Başkan Özyiğit: Galerilerimizle vatandaşlarımızın sanata erişimini kolaylaştırıyoruz

“Frekans C” serginin Çukurova'nın yaratıcı ruhunu ve sanatsal zenginliğini yansıttığını söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Açtığımız her sergi, kentimizin kültürel dokusuna yapılan değerli bir katkıdır. Çukurova'dan çıkan sanat eserleriyle dolu bu sergimiz, bölgemizin sanatsal üretkenliğini ve çeşitliliğini gösteriyor. Sanat, bir toplumun aynasıdır. İnsanların düşüncelerini, duygularını ve kültürel kimliklerini yansıtır. Bu nedenle, sanatı desteklemek ve yaymak, toplumun ilerlemesi ve zenginleşmesi için hayati öneme sahiptir. Sergilerimiz, binlerce sanatseverin buluşma noktası haline geldi. Galerilerimizle vatandaşlarımızın sanata erişimini kolaylaştırıyoruz.” dedi.

Adana’dan; Ali Raşit Karakılıç, Birnur Eraldemir, Nimet Keser, Suat Karaaslan, Özgür Aktaş, Cem Demir, Tayfun Akdemir, Murat Özbakır, Tahsin Engin Gökten, Hatice Seher Ünal, Alev Tambaşar, Derya Balcı Yılmaz, Mersin’den; Mustafa Yüksel, Melih Apa, Şeref Erol, Derya Gözükızıl, Hüseyin Sönmez, Onur Çetin, Orhan Karakaplan, Mazlum Uluyol, Mehmet İdris Eşkil, Suat Dündar, Emrah Akkayüz, Serap Kürüm Tokaslan, Zeynep Güraycan, Hatice Karadağ, Lorine Nakkaş, Bengisu Muazzez Kurtuluş, Hasan Basri İnan, Tuğba Dündar, Mustafa Adnan Kocaoğlu, Almina Aydemir, Gülten Nur Gündoğdu, Rozalin Helin Göksu, Seçil Coşgun, Taner Tunga, Sabriye Babuş, Halil İldeniz, Tuğba Küçükbahar, Tarsus’tan Remzi Karabulut, Ümit Aslan, Lutfi Hasoğlu, Sema Tüfekçi, Ahmet Bağ, ve Cumali Balcı’nın eserlerinin bulunduğu sergi, 30 Ağustos tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak.


Etiket: mersin, sanatkültür,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA