Mersin’de 21 bin çocuk tiyatro ile buluştu

Tarih: 28 Mayıs 2024 Salı 14:01

Mersin’de ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ile bütün çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu ile bu güne kadar 21 bin çocuğa ulaştı.

Mersin’de yaşayan her çocuğun kültür ve sanatla iç içe olması için bir dizi proje geliştiren ve geliştirmeye devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ile bütün çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu tarafından 8 aydır sürdürülen proje kapsamında Mersin’in 13 ilçesinde 21 binden fazla çocuğa ulaşan oyuncular, en çok sergilenen ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunu ile Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yine yüzlerce çocukla buluştu. Sevinç çığlıları eşliğinde oyunu seyreden çocuklar, hediye edilen kumbaralar ile oyundan memnun ayrıldı.

Erdönmez: Proje kapsamında en fazla oynanan çocuk oyunu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oldu

Projenin okulların açılmasıyla birlikte başlatıldığına değinen Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen Ozan Erdönmez, “Dezavantajlı okullara ulaşıyoruz ve 8 aydır devam ettirdiğimiz bu projemizde 13 ilçemizde toplam 85 temsil yaptık. 21 binden fazla dezavantajlı ilkokul öğrencilerini salonlarımızda ağırladık” sözlerine yer verdi. Ulaşımı da Büyükşehir’in sağladığına dikkat çeken Erdönmez, “Temsili izleyen çocuklarımıza oyunun çıkışında oyundan bir hatıra olarak kumbara dağıtımı da yaptık. Şu ana kadar bu proje kapsamında en fazla oynanan çocuk oyunu Işıl Kasapoğlu’nun yazmış olduğu, benim yönetmiş olduğum ve Mustafa Dincir'in oynamış olduğu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oldu” diye konuştu.

'Çocuklar ilk defa tiyatro görüyorlar ve gördükleri şey karşısında büyüleniyorlar'

Çocukların çoğunun tiyatro ile ilk defa buluştuğunu ve bundan gurur duyduklarını kaydeden Erdönmez, “Projeyi gerçekleştirirken hedefimiz zaten hızlı bir şekilde kurulup hızlı bir şekilde sökülecek, aynı zamanda her yerde oynanabilecek ve şehrimizdeki tüm çocuklara ulaşabilecek bir oyun olması hedefiydi. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezonda da yine aynı şekilde bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Dezavantajlı çocuklara ulaşmamız da ayrıca mutluluk verici. Çünkü çocuklar ilk defa tiyatro görüyorlar ve gördükleri şey karşısında büyüleniyorlar. Çünkü tiyatronun hissiyatı bambaşkadır” ifadelerine yer verdi.

Çocuklar sevinç çığlıkları eşliğinde tiyatroyu izledi

10 yaşında ilk kez tiyatro izleyen Yiğit Hamza Ocaklı, gösterinin çok çılgın olduğunu söyledi. Sahnelerin her birinin harika olduğunu söyleyen Ocaklı, emek veren herkese teşekkür etti. Oyunun çok güzel olduğunu belirten Gülbahar Gündoğan, “Nasrettin Hocanın hikayelerini ve esprilerini dinledik. Daha önce tiyatro izlemedim, her zaman gitmek isterim. Hiç gelemeyen çocuklar da tiyatroya gelmeli” diye seslendi.

Kukla oynatılmasını çok beğendiğini söyleyen Melek İşlerer, “Tiyatro izlemeyi çok seviyorum, gelmek isteyenler mutlaka gelip izlemeli” dedi. Nasrettin Hocayı ve çeşitli tiplemeleri izlediklerini söyleyen Asmin Sungur ise, “Tiyatro çok güzeldi elinize sağlık. Şehir Tiyatrosuyla siz de tiyatro izleyebilirsiniz” dedi.


Etiket: mersin, sanatkültür,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA