AKİB’de koordinatör başkan değişti

Tarih: 28 Mayıs 2024 Salı 11:58

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan oldu.

Akdeniz bölgesinin zengin çeşitliliğe sahip tarımsal üretimini ve tasarım üstünlüğüne sahip teknoloji yoğun sanayi ürünlerini uluslararası pazarlara en yüksek değerlerde ihraç eden Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan oldu.

Koordinatör Başkanlık görevini Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı R. Onur Kılıçer’den devralan Fatih Doğan, “1937 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Reisicumhur’ imzasıyla kurulan Doğu ve Cenup Vilayetleri Mıntıkası Canlı Hayvan İhracatçıları Birliği’nin temelleri üzerinde yükselen Akdeniz İhracatçı Birlikleri, 26 bini aşkın üyesiyle zorlu koşullara rağmen üretebilme kabiliyetini, güvenilir ticaret ortağı imajını ve tedarikçi gücünü koruyarak ‘İhracatla Yükselen Türkiye’ vizyonuna destek vermeyi en etkin şekilde sürdürecektir.” dedi.

Başkanlar Kurulu, Koordinatör Başkan ve yardımcılarını seçti  

Demir ve demir dışı metaller, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar, kimyevi maddeler ve mamulleri, mobilya, kâğıt ve orman ürünleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller, tekstil ve hammaddeleri ile yaş meyve sebze sektörlerinde faaliyet gösteren ihracatçı firmaların çatı kuruluşu olan AKİB’in Başkanlar Kurulu toplantısında bir yıl süre ile görev yapacak Koordinatör Başkan ve Koordinatör Başkan Yardımcıları belirlendi. Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, AKİB Koordinatör Başkanı seçildi. AKİB Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevlerine ise Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çağan seçildi.

“2023’te ihracat pazarlarında yaşanan kayıplarımızı telafi etmek için uğraş verdik” 
AKİB Koordinatör Başkanlığı görevini Fatih Doğan’a devredip başarılar dileyen AKAMİB Başkanı R.Onur Kılıçer, “Küresel ticarette talep daralmalarının, döviz kuru ve enflasyon dengesizliklerinin, deprem felaketlerinin ve jeopolitik gerilimlerin damga vurduğu 2023 yılında ihracat pazarlarında yaşanan kayıplarımızı telafi etmek için uğraş verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümünde ülkemize 16,2 milyar dolar döviz kazandırdık. Hizmet dönemimde birlikten güç doğar şiarı ile şahsıma verdikleri büyük destekten dolayı Birlik başkanlarımıza ve yönetim kurullarında görev alan üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Birlik ruhu itici gücümüzdür”
Temelleri 1986’da atılan, Türk tekstil endüstrisinde tasarım ve inovasyonun desteklenmesi ve genç tasarımcıların sektöre kazandırılması için dokuma kumaş tasarım yarışmaları düzenleyen ve tekstil sektörünün ihracat ve ithalat stratejilerinde politika yapıcı rol oynayan ATHİB’de 2018 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren AKİB Koordinatör Başkanı Fatih Doğan, “Birlik ruhu itici gücümüzdür. Hizmet dönemimde ihracatçımızı iyi bir şekilde geleceğe hazırlamak ve ihracatımızı çok daha ileriye taşımak için AKİB ailesiyle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz, faaliyetlerimize ve projelerimize yenilerini ekleyerek ülkemizin ihracat performansına en güçlü desteği vermenin gayretini göstereceğiz.” diye konuştu.  


Etiket: akib, athib,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA