Akdeniz Sahil Yolu Projesi tam hız devam ediyor

Tarih: 24 Mayıs 2024 Cuma 16:43

Mersin sınırları içinde Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin 264 kilometresinde çalışmalar tam hızı ile sürüyor.

Mersin sınırlarında kalan Türkiye açısından çok önemli, stratejik ve en büyük karayolu projelerinden biri olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin 264 kilometresinde çalışmalar tam hızı ile sürerken Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı devam eden Büyükeceli -Aydıncık arası yol yapım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Gülnar İlçesinin Sipahili Mahallesine bağlı Büyükeceli- Gözce yol yapım inşaat biriminde yürütülen çalışmalara yönelik yapılan toplantıda Vali Pehlivan, Yol Yapım Baş Mühendisi M.Faruk Okumuş , Yol Yapım Kontrol Şefi Onur Erdovan  ve Karayolları 5. Bölge Müdürü İlhan Aytekin’den bilgiler aldı. Saha gezisi yaptı, şantiyede incelemelerde bulundu.
T-3 G Tünel giriş portalında yapmış olduğu açıklamasında Vali Pehlivan;” Akdeniz Sahil Yolu Projesi hem Mersin İlimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından çok önemli, stratejik ve en büyük karayolu projelerinden biridir. Mersin ile Antalya İlini birbirine bağlayan bir sahil yolu projesidir. İki İlimiz arasındaki toplam yol uzunluğu yaklaşık 500 kilometre ve 264 kilometresi Mersin İlimizin sınırlarında kalmaktadır. Bu geliştirilen proje ile bu uzunluk ilk etapta 228 kilometreye inmek suretiyle 36 kilometrelik bir kısalma sağlamaktadır. Bu 228 kilometrenin de bugüne kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın himaye ve desteklerinde Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve Mersin Kara Yolları Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu ihaleler çerçevesinde 203 kilometresi bölünmüş yol ve (bitümlü sıcak karışım) BSK’lı olarak tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumdadır. Geriye kalan 25 kilometrede ise çalışmalar devam etmektedir. Şu anda Büyükeceli- Gözce arasındaki yol yapım inşaat alanındayız. Gördüğünüz gibi bir yandan viyadük çalışmaları bir yandan T-3 tünelinde çalışmalar devam ediyor. Burada görmüş olduğunuz tünelde şu anda betonlama çalışmaları yapılıyor. Toplamda 13 kilometre uzunluğunda ve bu sene itibariyle en az 8 kilometresinin betonlama çalışmaları da bitecek devamında T4 tüneli var. Akdeniz sahil yolunda toplamda 28 tünelimiz var. 28 tünelin de 16 inşaatı tamamlanmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumda. Yine bu yol güzergahında 16 viyadük var. Bu 16 viyadüğün de 8’i ile 8 tünel köprü yapım çalışmasının da tamamı bitirilmiş vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumda.  Ayrıca üç değişik farklı seviyede kavşak olarak ifade edilen teknik olarak kavşağında ikisi tamamlanmış durumda" dedi

Vali Pehlivan, çalışmaların 9 ayrı ihale sonucunda sürdürüldüğünü ifade ederek, "Burada bugüne kadar olduğu gibi bugün de çalışmalar devletimizin, bakanlığımızın gücüyle, desteğiyle  devam ediyor. Şu anda 9 ayrı ihale kapsamında çalışmalar gerçekleştirilmektedir. 6-7 ay önce ziyaret etmiştik. Anamur, Kaledran istikametinde 11 kilometre olan yaklaşık 6 tünel ve 7 viyadükten oluşan kısmın da ihalesi yapıldı. Şu anda ihalesi yapılmayan kısım kalmamış durumda ve devamında da Antalya tarafını takip ediyoruz. Orada da toplamda yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda bir tünelin yapımına devam edilmektedir. Bittiğinde 500 kilometre olarak yaklaşık ifade edilen bu yolda ulaşım süresinde toplam 150 dakika kısalma olacak. Bunun 110 dakikası Mersin ilimizin sınırları içerisinde çalışmalar sayesindedir.12- 13 saat süren bu yolda ulaşım halihazırda bitirilen 203 kilometre bölünmüş yol sayesinde 4-5 saatlere inmiş durumda ve daha da kısalma olacak. Yol boyunca bu sene 7 kilometre (bitümlü sıcak karışım) BSK’lı onarım çalışması bitirilecek. Aydıncık şehir geçiş 1.6 kilometre bu yıl itibariyle bitirilecek. Anamur şehir geçişi, Nükleer Santral viyadüğü, Altınorfoz viyadüğü bitirildi, vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.  Erdemli şehir geçişi 3.6 kilometre çalışma da bu sene itibariyle (bitümlü sıcak karışım) BSK’lı olarak bitirilecek. Erdemli çevre yolunda 3.1 kilometrelik çalışma da bitirildi. Vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.  Tabii tünellerdeki çalışma zaman aldığı için hemen başlayıp bitmesi söz konusu olmuyor. Ama siz de gördüğünüz hummalı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla bu görmüş olduğunuz viyadükler tamamlansa dahi tünelin bitimiyle beraber hizmete alınacağı için şöyle birkaç yıllık süre içerisinde bütüncül bir bitirme ve hizmete açma sonucunun neticesini de inşallah hep birlikte yaşayacağız.
Çalışmalarda ilgili firmaların şantiyelerini kurarak, faaliyetlerine devam ettiğini kaydederek, "Karayolları bölge müdürümüz, ilgili ekiplerle beraber çalışmalar yakından takip ediyor. Biz de Valilik olarak her aşamasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzle iletişim, koordinasyon içerisinde yakından takip ediyoruz. Sık sık da alana çıkmak suretiyle hem çalışmaların geldiği aşamayı görüyoruz. Hem de sizler vasıtasıyla vatandaşlarımızı ve kamuoyunu da bilgilendirmiş oluyoruz. Ben bu çalışmalara verdikleri desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, İlimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Bölge Müdürlüğümüze ve burada A'dan Z'ye görev yapan bütün çalışanlarına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Faaliyete açtığımız kısımların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kalan kısımlarda da çalışmalarda bütün ekiplere başarılar diliyorum. Sözlerimi tamamlarken şunu da ifade edeyim: Akdeniz Sahil Yolu bölgede iki büyük iki önemli İli birbirine bağlayacak. Halihazırda da zaten işliyor ama çalışmalar bitince trafik güvenliği, trafik hızı, konforu açısından çok daha ileri noktalara geleceğimizi ifade ettim. Bunun da elbette ki başta ekonomiye, ticarete ve turizme büyük yansımaları olacak ve bu aks tamamlandığında hem vatandaşlarımız güvenli bir şekilde seyrederken hem de ticaretle uğraşanlar, turizm sektöründe olanlar veya seyahat etmek isteyenler için çok daha uygun ve elverişli şartlarda bu faaliyetlerini gerçekleştirecekler diyorum. Sizlere de ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.“sözlerine ek olarak Vali Pehlivan;” Bu sene tünel açılacak tünel yok ama az önce ifade ettiğim gibi şehir geçişleri var. Az önce girdiğimiz tünel 13 kilometre. Betonlama çalışmaları bitecek, bir sonraki sene inşallah hep beraber toplanıp diğer tüneli de tamamladık ve açtık diyeceğiz. Bu viyadüklerle ve diğer tünelle hep beraber açılmış olacak. Biraz belki zaman alacak ama sonu çok daha güzel olacak.”  ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, vali, alihamzapehlivan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA