İki nesil birlikte koştu

Tarih: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:30

Mersin’in Silifke ilçesinde Akkuyu NGS, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik koşusu düzenledi.

 

Mersin'de Akkuyu Nükleer A.Ş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Koşusu düzenledi. Kum Mahallesi Plajı’nda düzenlenen etkinliğe Akkuyu Nükleer’de görev yapan uzmanlar ve Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Etkinlikte öğrenciler, Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat ve Üretim Organizasyon Direktörü Denis Sezemin’e merak ettiklerini sorma, Akkuyu NGS’de gençlerin istihdamı hakkında bilgi edinme, genç nükleer endüstri uzmanlarıyla tanışma ve eğlenceli vakit geçirme fırsatını yakaladılar.

Akkuyu Nükleer A.Ş İnşaat ve Üretim Organizasyon Direktörü Denis Sezemin etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi:
“Düzenlediğimiz koşu, sadece bir spor etkinliği değil. Koşuya Akkuyu NükleerA.Ş’nin inşaatında görev yapan, nükleer güç santralini işletecek mühendislerin temsilcileri ile Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu’nun öğrencileri katıldı.İnşa halindeki nükleer santralde görev yapan ekibin birlik ruhunu ve içinde bulunduğu dostane ortamıgöstererek öğrencilere örnek olmak istiyoruz. Belki ileride onlar da nükleer enerji alanında eğitim görmeyi seçerek Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinde çalışmak isterler.”

SilifkeTaşucu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Demir deetkinliğe ilişkin olarak, “Akkuyu Nükleer A.Ş. ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un düzenlediği etkinliğe katılan herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir tarih olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümünü sonsuz saygıyla kutluyoruz. Sporculara başarılar diliyorum ve okulumuzun Akkuyu Nükleer A.Ş. ile işbirliğinin devam etmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Koşuya katılan Akkuyu Nükleer A.Ş Ticari Operatörler Grubu Kıdemli Uzmanı Ahmet Yasin Öner de “Ben, dünyanın dört bir yanındaki insanlara fayda sağlayan, gezegenimizin korunmasına ve bu yöndeki çabaların artırmasına yardımcı olan büyük bir kuruluşta çalışmak istedim ve bu işi buldum. Hayalim gerçek oldu! Şimdi ailem, arkadaşlarım benimle gurur duyuyorlar. Ülkem için çok önemli ve gerekli olan bir projede çalışıyorum. Türkiye için nükleer endüstri, endüstriyel üretimde yeni standartlar anlamına gelmekte olup, bilimsel ve teknolojik potansiyelin geliştirilmesi açısından ciddi bir teşviktir. Yani, gelecek bizim! Herkesin kendine inanmasını, çabalamasını ve her şeyin yolunda gitmesini diliyorum”diye konuştu.

Yaklaşık bir buçuk kilometrelik parkurda yapılan koşunun ardından her katılımcıya üzerinde Mustafa Kemal Atatürk portresi ve Akkuyu NGS sembolleri bulunan tişörtler hediye edildi. 

Akkuyu Nükleer, gençliğin gelişimine yönelik programlara destek sağlamayı sürdürüyor. Genç uzmanlar, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin inşaat projesinin hayata geçirilmesinde aktif rol oynarken, Akkuyu Nükleer A.Ş de gençler için adaptasyon ve mentorluk programları hazırlamayı sürdürüyor.

 


Etiket: mersin, gülnar, akkuyungs,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA