MHP’li Uysal: Gazze’de yaşananlara sessiz kalmak insanlık ayıbıdır

Tarih: 16 Mayıs 2024 Perşembe 16:11

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal Filistin için Portekiz’den dünyaya seslenerek; Gazze’de yaşananlara sessiz kalmanın insanlık ayıbı olduğunu dile getirip, “Vahşeti durdurun” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyon Üyesi Dr. Levent Uysal, Portekiz’in Braga kentinde bu yıl 18’incisi düzenlenen Akdeniz Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu’nda tüm dünyaya Filistin’deki saldırıların son bulması için çağrıda bulundu. Milletvekili Uysal, “Bütün dünya ülkeleri Türkiye gibi teröre ve terörist devletlere karşı yaptırımlar uygulamalı, tepkisini ortaya koymalıdır” şeklinde konuştu.
Dünya Filistin’de yaşanan insanlık dramına seyirci kalırken Türkiye, bölgedeki katliamı bitirmek için adımlar atmaya çağrıda bulunmaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Levent Uysal da Portekiz Braga’da düzenlenen Akdeniz Parlamenter Asamblesi 18’inci Genel Kurulu’nda ülkeleri, bu soykırım ve vahşeti durdurmak için duyarlı davranmaya davet etti. Milletvekili Uysal, “Akdeniz Parlamenter Asamblesi 18. Genel Kurulu'nda Ülkemizi temsil etmek üzere Portekiz Braga'dayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak dünyanın neresinde olursak olalım teröre karşı duruşumuzu dile getirecek, mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. 7 Ekim 2023 tarihinden beri her gün Gazze’de çocuklar, kadınlar, masum insanlar katlediliyor. Çocuklarının cansız bedenlerini annelerine aratan vicdansız zihniyetler sadece güçsüz, silahsız ve mazlum insanlarla savaşıyorlar. Filistin’de mazlumların hayatta kalma mücadelesine tüm dünya olarak şahit oluyoruz. Türkiye’nin bu vahşeti durdurmadaki kararlı duruşu diğer ülkelere örnek olmalı. Ülkemiz Gazze’deki katliama sessiz kalmadığı gibi İsrail’e somut yaptırımlar da uyguluyor. Kadınların ve çocukların kanını ellerine bulaştıranlar, samimiyetsiz davranarak ‘savaşa karşıyız’ diyorlar" ifadelerine yer verdi.
Milletvekili Uysal, dünya barışı için hep birlikte teröre karşı koyulmazsa, Filistin’de yaşanan hadiselerin yarın pek çok ülkede de yaşanabileceğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü;
“Mazlumların ve mağdurların yanında olmak isteyenlere sesleniyorum. Gazze’de yaşananlara sessiz kalmak, sırt çevirmek, görmezden gelmek bir insanlık ayıbıdır ve bir insanlık suçudur. Filistin’de anneler çocuksuz, çocuklar ailesiz kalıyor. Bu zulme bizler ancak,  ortak akılla ve teröre karşı iş birliği ile dur diyebiliriz. Terör; nerede, ne zaman ve kim tarafından yapılırsa yapılsın hiçbir zaman kabul edilemez. Çocukları ve kadınları hedef alan, yaşama hakkını yok eden saldırılar asla affedilemez. Bütün dünya ülkeleri, Türkiye gibi teröre ve terörist devletlere karşı yaptırımlar uygulamalı, tepkisini ortaya koymalıdır. Dünya barışı için Hep Birlikte teröre karşı koymazsak, bugün Filistin’de olduğu gibi yarın kendi ülkelerinizde de suçsuz insanlar bedel ödeyecektir. Gazze’de yaşananacıya son vermek hepimizin insanlık görevidir. Vicdan sahibi birey olarak, AKDENİZ PA üyesi ülkelerin milletvekilleri olarak bu soykırıma güçlü bir sesle DUR demeliyiz. Sessiz kalmamalıyız. Bu vahşet karşısında susmak, zulme ortak olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizler, asla susmayacağız.”
Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ PA): Akdeniz bölgesindeki devletlerin 15 yıllık iş birliği sonucunda 2005 yılında kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. AKDENİZ PA’nın kurulma süreci, 1990 yılında Akdeniz’de Güvenlik ve İş Birliği Konferansı (CSCM) ve Parlamentolar Arası Birlik (IPU) himayesinde başlayarak gelişmiştir. TBMM Genel Kurulu 2 Mart 2005 tarihli 65. Birleşiminde Akdeniz Parlamenter Asamblesi’ne TBMM’nin üye olmasını kararlaştırmıştır. Akdeniz Parlamenter Asamblesi’nin 23-24 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen AKDENİZ PA 4. Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.


Etiket: mersin, leventuysal,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA