Batırık, Ermeneklileri bir araya getirdi

Tarih: 12 Mayıs 2024 Pazar 16:18

Mersin’in Erdemli ilçesinde Ermenekliler Kültür ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Batırık Şöleni’nde büyük ilgi gördü.

Mersin’in Erdemli ilçesinde Ermenekliler Kültür ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Batırık Şöleni’nde leğen ve sinilerde yapılan yüzlerce kilo batırık hemşeriler arasında yeni bağların, dostlukların kurulmasını sağlarken renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Batırık Şöleni, Erdemli’eki Talat Göktepe Çamlığında düzenlendi. Ermenekliler Kültür ve Dayanışma Derneği ev sahipliğindeki şölen kötü hava durumuna rağmen Erdemli’de yaşayan Ermenekliler bir araya geldi. Sabah erken saatlerde Talat Göktepe Çamlığı’na akın edenler bir taraftan hasret giderirken diğer taraftan da Türk mutfağının zenginliklerinden olan batırık yaparak gelenlere ikramda bulundu. Koyu sohbetlerin döndüğü şölende hemşeriler arasında yeni bağların, dostlukların kurulmasını sağlarken renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Şölende konuşan Ermenekliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Yılmaz, bir toplumun ayakta kalabilmesi için kültür ve geleneklerini yaşatması gerektiğine dikkat çekerek, "Birlik, beraberliğin, dayanışma ve kaynaşmanın yaşandığı Batırık şölenini düzenlemenin amacı gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Erdemli halkı ile Ermenekliler artık bir araya gelerek güzel etkinlikler düzenleyebiliyorlar. Bir toplumun ayakta kalabilmesi için kültür ve geleneklerini yaşatması gerekir. Erdemli’de Ermenekliler olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Batırık şöleninin 12'incisini bugün düzenliyoruz. Bu sayede hep birlikte oluyor, hasret gideriyor, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Bugün buraya gelerek şölenimize katılan herkese teşekkür ederim" dedi.


Etiket: mersin, ermenek, batırık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA