Tarsus Gastronomi Merkezi’ne ilgi büyüyor

Tarih: 30 Nisan 2024 Salı 16:16

Mersin’in Tarsus ilçesinde, yöresel lezzetlerinin halka sunulduğu, üreticilere üretim, marka ve tescil alanlarında destek sağlandığı Tarsus Gastronomi Merkezi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortağı olduğu, “Menteşe'de Gençler İşte” Projesi NEET'leri iyi uygulama örneği ziyaretleri kapsamında Türkiye’nin beşinci Yeryüzü Pazarı olan Slow Food Muğla Topluluğu'nun katkısıyla organize edilen toplamda 20 kişilik ekip Tarsus Gastronomi Merkezi’nde ağırlandı.

Yöresel lezzetlerden Keşkek ve Muğla Sulu Kebap, proje kursiyerleri tarafından Gastronomi Merkezi’nde hazırlandı. Ardından pişen Keşkek ve Muğla Sulu Kebap Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı etkinlik alanında tadımı yapıldı. Ayrıca gelen misafirler yeryüzü pazarında hem yaptıkları yöresel yemekleri hem de birbirinden farklı geleneksel lezzetleri tatma imkanı buldu.

Tarsus Gastronomi Merkezi, yöresel lezzetleriyle ve sunduğu desteklerle giderek daha fazla ilgi çekiyor ve ziyaretçilerini memnun ediyor.


Etiket: mersin, tarsus, aliboltaç,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA