Başkan Seçer, Sosyal Uyum Merkezi’nde

Tarih: 18 Haziran 2021 Cuma 17:16

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sosyal Uyum Merkezi’ni ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sığınmacıların kente uyum sağlayıp onların günlük hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla açılan Sosyal Uyum Merkezi’ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi, Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Mersin’de dezavantajlı gruplar arasında yer alan sığınmacıların sosyal hayata uyumunun sağlanması amacıyla önemli projelere imza attı. Bu alanda son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliği ile Sosyal Uyum Merkezi açıldı. Başkan Seçer, Sosyal Uyum Merkezi’ni ziyaret ederek, yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

10 Haziran 2021 itibariyle resmi olarak faaliyetlerine başlayan Sosyal Uyum Merkezi’nde alanında uzman kadrolar eşliğinde çok yönlü çalışmalar yürütülecek. Merkezde, hassas gruplara yönelik psiko-sosyal destek, tercümanlık desteği, iş, meslek, eğitim ve sağlık danışmanlığı gibibirçok hizmet verilecek.Ayrıca göçmenleri, mültecileri ve ev sahibi toplulukları hedefleyen kültürlerarası öğrenme, çatışma yönetimi, barış eğitimi konularında da eğitimler verilmesi amaçlanıyor.

“İNSANLARI KAYNAŞTIRAN EN ÖNEMLİ ARAÇ DİL"
Başkan Seçer,Uluslararası Göç Örgütü ile yaptıkları çalışmaların değerli olduğunu, çalışmada ortaklaştıkları alanın kentin en büyük sorun alanlarının başında geldiğini belirterek,Mersin’de geçici koruma statüsünde çok sayıda insan bulunduğunu söyledi. Seçer, “Bu bölgenin koşulları, şartları, gelenekleri, görenekleri, kültürleri bunun yanında onların yaşamını idame ettirecekleri başta iş alanları konusunda önemli zorluklar yaşıyorlar. Bir uyumsuzluk yaşadıkları çok net" dedi.

Mültecilerin sürekli bir merkez tarafından desteklenerek yaşamlarını belli bir süre idame ettirebileceklerine değinen Seçer,“Onun dışında bir şey yapamazsınız. Kısıtlıdır o süre. Bu insanların bir şekilde hayata uyumları gerekiyor. İş sahibi olmaları gerekiyor. Çok klasik bir tabir olacak ama balık vermekten çok, balık tutmalarını sağlamak; buradaki temel amaç o. Bir de insan nihayetinde bir sosyal varlık. İlişkilere ihtiyacı var. İnsanları birbirleriyle kaynaştıran, iletişim sağlayan en önemli araç dil. Yaşadıkları yeni yaşam alanlarındaki insanlarla iletişim kurmaları için ortak bir dil kullanmaları gerekiyor. Ortak bir düşünce içerisinde olmaları gerekiyor" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersin büyükşehir belediyesi, vahap seçer, sosyal uyum merkezi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA