Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yılı coşkuyla kutlandı

Tarih: 17 Mart 2024 Pazar 22:38

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yıl dönümü kentte coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yıl dönümü kutlandı. Kutlama programına; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra muharip gaziler, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kutlama programı Gar’da başladı

Mersin Tren Garı’nda başlayan programda ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri yapıldı. Ardından protokol üyeleri tarafından muharip gazilerden oluşan temsili heyet karşılandı. İçerisinde gazilerin bulunduğu tren, Mersin Garı’na geldikten sonra bir gazi tarafından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a Türk bayrağı teslim edildi.

Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yılında coşkulu kortej

Tren Garı’nın ardından Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na coşkulu bir şekilde yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden tören, Vali Pehlivan, Tuğamiral Fırat ve Başkan Seçer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Bir öğrencinin şiir okuduğu programda Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri yapıldı.


Etiket: mersin, atatürk,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA