Sevgi Günü’nü anne ve çocuklar el ele kutladı

Tarih: 19 Şubat 2024 Pazartesi 10:01

Mersin’in Tarsus ilçesinde Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi ve Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde ‘14 Şubat Dünya Sevgi Günü’ etkinliği düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve Tarsus İlçesi’nde yer alan Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi ve Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde ‘14 Şubat Dünya Sevgi Günü’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte, sanat terapilerinde sık sık kullanılan ve ruhsal gelişimi destekleyen egzersizlerden biri olan mandala çalışması da yapıldı. Çeşitli formlarda olan mandalaları boyayan anneler, renkleri özgürce kullanarak şifalandıkları ve kendi iç dünyalarına döndükleri güzel bir gün geçirdi.

Öğretmeleriyle birlikte bu anlamlı güne hazırlanan çocuklar ailelerine küçük bir gösteri de sundular. Ailelerin keyifli zaman geçirdiği etkinlikte, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de yer alarak hem ailelerin hem çocukların mutluluklarına ortak oldu. 

Etkinlik bitiminde Meral Seçer, ilk katının çocuk atölyesi, 2. katının kurs merkezi, son katının ise kadın atölyesi olarak çok amaçlı olarak değerlendirildiği Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesi’ni gezdi. Kadınlarla bir araya gelerek bol bol sohbet eden Seçer, dikiş kursunda geri dönüşümü yaygınlaştırmayı amaçlayan, artan kumaşlarla elde ettikleri el emeği ürünleri de tek tek inceledi. Büyükşehir Belediyesi’nin kazandırmış olduğu atölyede istenince her şeyin başarılabileceğini gösteren emektar kadınlar, bir arada olmaktan ve üretmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA