Vali Pehlivan’dan MİY için destek çağrısı

Tarih: 2 Şubat 2024 Cuma 15:44

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü ‘El Ele 1.Lig Kampanyası’na tüm Mersinlilerin destek olmasını istedi.

 

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Mersin İdman Yurdu’na 1. Lig yolunda gerekli maddi desteğin sağlanması amacıyla başlatılan “Mersin İdman Yurdu El Ele 1. Lig Kampanyası”nın lansman programına katıldı.

Vali Pehlivan, Divan Otelde düzenlenen programda yapmış olduğu konuşmasında; “Konu neredeyse bir asrı tamamlayan bir kulüp olan Mersin İdman Yurdu olunca, herkesin kulübümüze yönelik güzel hatıraları veya sıkıntılı günlere dair hatıraları canlanıyor. Böylesi zeminler de bu hatıraları paylaşmaya vesile oluyor. Spor, hayatımızın önemli bir parçası, aslında bir yaşam tarzıdır. Diğer bütün spor dalları içerisinde de futbol, hepimiz biliyoruz ki toplumları dünyanın her tarafında peşinden sürükleyen, en çok izleyeni, taraftarı, takip edeni olan bir kitle sporudur. İlimizde, Mersin İdmanyurdu, kuruluş yılı 1925 olması hasebiyle, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren uzun ince bir yolda ilerlemiş. Güzel başarılar da elde etmiş sıkıntılı dönemlerden de geçmiş. Süper Lig'i de yaşamış bir takımdır. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle, yıllar içinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle amatör ligle kadar düşmüşken, tekrar yükselerek bugünlere gelmiş, geçtiğimiz yıl 2. lige çıkmıştır.  Mersin İdman Yurdu, 2. ligde bu hafta itibariyle, 22 maçta aldığı 12 galibiyet, 7 beraberlik ve sadece 3 yenilgiyle 43 puana sahip ve rakiplerinden bir maç fazlasıyla şu anda 3. sırada bulunuyor. Aslında zorluklarla başlayan sezonda beklenenin de üstünde bir performans sergilemek suretiyle bu aşamalara gelmiş. Şimdi ise hedef Play-Off ve ardından da şampiyonluk ve 1.lig. Bayburt Valiliği yaptığım dönemde, şu anda Mersin İdman Yurdu’nun Teknik Direktörü olan Özcan Kızıltan hocamız ile Bayburtspor'u da 3. ligden 2. lige hep beraber çıkarmıştık. İnşallah Mersin’de de bu başarılı süreci birlikte yaşamak nasip olur" dedi.

Vali Pehlivan, sağlanacak destekle MİY’in iyi bir yol alacağına inandığını ifad ederek, "Bir yandan dileklerimizi ve temennilerimizi dile getirirken bir yandan da şunu hepimiz biliyoruz ki; basamaklar çıkıldıkça yük de giderek ağırlaşıyor ve daha da büyüyor. Dolayısıyla bu yükün paylaşılması gereği de o kadar elzem hale geliyor.  Aslında bugün bir araya gelmemizin nedeni, oluşan bu yükü paylaşmaktır. Paylaşımı gerçekleştirirken de mümkün olduğunca katkıyı tabana yaymaktır.  Burada olan olmayan bütün hemşehrilerimizin, Mersin'de faaliyet gösteren firmalarımızın, işletme sahiplerinin ve vatandaşlarımızın katkılarıyla, bundan sonraki süreçte takımımız yoluna devam edecektir.  Tesis konusu da gerçekten önemlidir. Bu konuda, en son geçtiğimiz hafta bir spor etkinliği vesilesiyle gittiğimiz Aziz Sancar Spor Tesisleri’ni derleyip, toparladık. Bu konuda liman işletme firmasının katkısı oldu. İlimizdeki firmaları takıma sponsor olmaları konusunda teşvik ediyoruz, çağrıda bulunuyoruz. Birebir görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.

Vali Pehlivan, her Mersinli’nin bir mesajla kentin takımın destek olacağına inandığını kaydederek, şunları söyledi:
"Tesisler, sporcuların yetişmesi için, sporcu altyapılarının oluşması için ve gerçekten bu işin sürdürülebilir hale gelmesi için çok önemlidir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, İlimizde 60’ı spor tesisi olmak üzere sporcularımıza ve gençlerimize yönelik 80 tesisi bulunmaktadır. Yerel yönetimlerimizin ve özel tesisleri eklediğimizde 100 civarında spor tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerde de 60 civarında branşta spor faaliyeti yapılmaktadır. Mersinli hemşerilerimizi bu kampanya ile takımımıza destek olmaya davet ediyoruz, atalarımızın dediği gibi “damlaya damlaya göl olur” anlayışı çerçevesinde, vatandaşlarımızın bulundukları yerlerden bir mesaj atmak suretiyle katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Zaman zaman bire bir görüşerek teşvik etmeye çalıştığımız iş dünyasından hemşehrilerimizden de bu kampanyaya toplu katkılar sağlamalarını bekliyoruz.  Ben de şimdi sizin huzurunda “İdmanyurdu” yazarak 3313’e gönderiyorum ve kampanyanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle herkesi Yeni Mersin İdman Yurdu’nun hafta sonu, pazar günü saat 14.00’da Mersin Şehir Stadyumunda oynayacağı maçta buluşmaya davet ediyorum. Takımın bugünlere gelmesinde emeği geçen yönetim kurulu başkan ve üyelerini, teknik heyet ve futbolcularımızı, taraftarlarımızı tebrik ediyor, başarıların artarak devamını diliyorum"

Kampanya kapsamında takıma maddi katkı yapmak isteyen herkes, cep telefonundan İDMANYURDU yazarak 3313’e mesaj attığında kulübe 33 TL destek sağlamış olacak.


Etiket: mersin, yenimersinidmanyurdu,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA