Mersin yeni yıla hazır

Tarih: 31 Aralık 2023 Pazar 18:10

Mersin’de binlerce vatandaş yeni yıl için hazırlık yaparken Vali Ali Hamza Pehlivan, 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret ederek, kentte tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde bulunan birimleri gezdi, yeni yıla görevleri başında giren personelin yeni yılını kutladı. 

Mersin'de yılbaşı gecesi için alınan tedbirler hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan: " 2023 yılını bugün itibariyle tamamlayarak 2024 yılına giriyoruz. Her yılbaşında ülke genelinde olduğu gibi İlimiz genelinde de bir insan hareketliliği ve buna bağlı olarak da araç hareketliliğiyle yoğunluklar yaşanıyor. Gerek trafikte gerek muhtelif işletmelerde bu yoğunluklar her yıl yaşanıyor" dedi. 

Vali Pehlivan, huzurlu bir yeni yıl için tüm önlemleri aldıklarını ifade ederek, "Bizler Mersin İlimizde; gerek İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde gerek İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde gerekse Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk bölgesinde gerekli planlamaları öncesinden arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Hem araç hem görev alacak timler hem personel planlamasını geçtiğimiz hafta içinde yapmış olduğumuz toplantılarda da netleştirdik. Bu gece yaşanacak yoğunluklara bağlı herhangi bir problemin oluşmaması için gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Ben sizlere bu gece görev yapacak personelimiz ve ilgili araç gereç ve benzeri hazırlıklarla ilgili birkaç bilgiyi de paylaşmak istiyorum. Mersin İlimiz genelinde, İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde toplam 68’i motorize ekip (Şahin- Yunus ekipleri) olmak üzere 383 ekip ve 4.042 personel ile bu akşam itibariyle görev icra ediliyor. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde; 209 tim 231 araç 2 adet drone ve 1.059 personel görev yapıyor. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığımıza bağlı birimlerimizde ise toplam 7 kara timinde 24 personel, 7 adet yüzer timde 53 personel, karargahta 13 personel olmak üzere 90 personel sorumlu oldukları Akdeniz’de görev alacaklar. Kent Güvenlik Yönetim Sisteminde de 325 noktada 1.069 kamera ile güvenlik takibi yapılmaktadır" diye konuştu.

Sağlık personelinin de her zaman olduğu gibi yeni yılda görevi başında olduğunu kaydeden Vali Pehlivan, "İl Sağlık Müdürlüğü personelimiz de her zaman olduğu gibi bu gece de görevinin başında bulunuyorlar. Toplam 1.415 personelimiz 99 araçla 7/24 esaslı görevlerini, diğer birimlerimiz gibi yapacaklar. AFAD birimimizde de 2 ekip, 2 araç ve 10 personelle birlikte bu süreci takip ederek görev icra edecekler.  Şu anda 112 Acil Çağrı Merkezinde bulunmaktayız. Bu bünyede aynı zamanda Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezimiz (GAMER) var. GAMER’imiz ilgili kurumlarımızın temsilcileriyle bu gece boyunca da kesintisiz hizmet sunacak. 112 Acil Çağrı Merkezinde toplam 71 personelimiz kesintisiz hizmet yapacak. Herhangi bir çağrı gelmesi anında o çağrıya karşılık verecek ve ilgili birimlere her zaman olduğu gibi gerekli yönlendirmeyi yapacaklar.  Ben bu vesileyle, bu gece veya 365 gün boyunca herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığında 112 Acil Çağrı hattımızın bir telefon kadar yakın olduğunu bütün vatandaşlarımıza bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Bu hizmet 7/24 esaslı verilmektedir" ifadesini kullandı. 

Güvenlik önlemlerinin hadsaffada olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, şunlar söyledi:
"Genel toplam olarak bu gece 209 tim, 385 ekip, Şahin ve Yunus ekiplerinden oluşan 68 motorize ekip, 332 araç 2 drone ve toplamda da 6.687 personel görevlendirilmiştir. Bu personellerimizin hepsi görevini azami hassasiyetle devam ettirmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi bünyemizde, itfaiye ile ilgili hizmetler ve yönlendirmeler de yapılıyor. Bu gece itibariyle, itfaiye ve MESKİ toplamda 600 personelle bu hizmeti verecekler. 
Değerli basın mensupları sizlerin aracılığıyla başta Mersinli hemşerilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın, ülkemizin, milletimizin girmekte olduğumuz yeni yılda iyiliklerle, hayırlarla, sağlıkla, huzurla, başarıyla dolu günler yaşamasını temenni ediyorum. 2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak bizler için müstesna bir yeri vardı. Bu sene, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutladık. Cumhuriyetimiz 100. yaşına girdi. Bunu yaşıyor olmanın, yaşamış olmanın haklı gururunu, heyecanını, sevincini yaşadık. Bununla birlikte Şubat ayında büyük afetler, depremler yaşadık. Kayıplarımız içimizi acıttı. Yakın coğrafyamızda olaylar yaşandı. Bunlar bütün dünyayı etkileyen olaylardı. Özellikle de son dönemlerde terörle mücadele konusunda yoğun mücadeleler artış gösterdi. Şehitlerimiz oldu. Ben bu vesileyle bütün Şehitlerimizi, gerek afetlerde, gerek yaşanan bu hadiselerde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı ve kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum."

Yeni yılla birlikte Türkiye Yüzyılına da girildiğine dikkat çeken Vali Pehlivan, "
Şimdi yeni bir yüzyıla adım atıyoruz. 2024 yılıyla birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, “Türkiye Yüzyılına” adım atıyoruz. Bu yüzyılın Türkiye yüzyılı olması için ülkemizin genelinde topyekun birlik, beraberlik ve güç birliği içerisinde çalışmalar devam ediyor, edecek. Biz de Mersin İlimizde, başta güvenlik, asayiş konuları olmak üzere, bütün birimlerimizdeki bütün mesai arkadaşlarımızla gece gündüz İlimizin kalkınması, gelişmesine katkı sağlayacak alanlarda canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bu şekilde daha güçlü, daha müreffeh yarınlara hep birlikte yürüyeceğimize inanıyorum. İlimiz genelinde alınan tedbirlerin başarılı olması vatandaşlarımızın göstereceği duyarlılığa bağlı bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız; silah ve benzeri yasal olmayan unsurlar ile trafikteki kurallara ve yaşamın diğer alanlarındaki bütün kurallara harfiyen riayet etmelerini istirham ediyorum. Vatandaşlarımız ne kadar hassas olursa ve nihayetinde yanındaki toplum içerisinde bulunan diğer insanlara ne kadar saygıyla, hoşgörüyle ve yapıcı bir şekilde yaklaşırsa bu süreci ve buna benzer süreçleri sorunsuz bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Herhangi bir gayri yasal girişime veya oluşuma kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini, hukuk ve mevzuat hükümleri çerçevesinde orantılı bir şekilde kuralların harfiyen uygulanacağını belirtmek isterim. " ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan’a; Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cenk Yıldız ve İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz eşlik etti.


Etiket: Mersin, Vali, AliHamzaPehlivan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA