Ugandalı futbolcular Mersin’de de eğitim alacak

Tarih: 27 Mayıs 2021 Perşembe 17:48

Uganda Bölgesel 3’üncü Lig ekiplerinden Mateete Football Clup futbolcuları Mersin’de de eğitim alacak.

Mersin'de bulunan Paris Saint-Germain Futbol Akademisi ile Uganda Bölgesel 3’üncü Lig ekiplerinden Mateete Football Clup arasında işbirliği protokolü imzalandı. 
Yasemin Lychee'de imzalanan protokole Paris Saint-Germain Academy (PSG) Mersin Futbol Kulübü Başkanı Rafat Rashd Omar, Uganda Mateete Futbol Kulübü Başkanı Mehmet İhsan Kalkan, Paris Saint-Germain Academy Mersin Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım katıldı. İmza altına alınan protokolle iki kulüp arasında karşılıklı olarak yetenekli futbolcuları keşfetmek, bir araya getirmek ve eğitimlerine destek olunması amaçlanıyor. Kulüpler arasında yapılan anlaşma ile başarı hedeflediklerini dile getiren, PSG Mersin Futbol Kulübü Başkanı Rafat Rashd Omar, "Paris Saint-Germain Academy Mersin olarak öncelikle bu projeden çok memnuniyet duyuyorum. FC Mateete Kulüp başkanı İhsan beyle birlikte bu projeyi imzalayacağız. Bu protokol iki kulüp arasında başarılara neden olacaktır" diye konuştu.
Futbolun sadece basit bir oyun olmadığını, aynı zamanda barış, sevgi, paylaşım ve dayanışma olduğunu ifade eden, Uganda Mateete Futbol Kulübü Başkanı Mehmet İhsan Kalkan, dünyaca ünlü olan ve milyonlarca taraftarı olan PSG ile akademik anlamda da olsa işbirliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Protokolü hem Afrika, Uganda ve Mersin için çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek Kalkan, “Yaptığımız protokol çerçevesinde özelde Afrika, genelde Uganda’da yetenekli futbolcuları keşfedip bir araya getirmek eğitimlerine destek olmak ve geleceğe birer yıldız olarak yetiştirmek için bu adımı atmış bulunuyoruz. Uganda’da başlatmış olduğumuz bu serüveni Mersin’de devam ettirmekten büyük bir keyif alıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Etiket: Mersin, Uganda, Uganda Bölgesel 3’üncü Lig ekiplerinden Mateete Football Clup,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA