Siber dolandırıcılara operasyon

Tarih: 6 Ekim 2023 Cuma 17:33

Mersin Emniyet Müdürlüğü, siber dolandırıcılara yaptığı operasyonda 14 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, soruşturma sürüyor.

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince teknik ve fiziki olarak 1,5 yıl süren soruşturma sonucunda; vatandaşların sosyal medya hesaplarına sahte hesaplardan DM (özel mesaj) yoluyla 'telif ihlali', 'hakkınızda şikâyet var', 'kadına şiddet kampanyasına destek verin', 'hayvan haklarına destek verin', 'hesabınız kapatılaca' şeklinde mesajlar atan ve mesajlara uzantılı ekledikleri tuzak linklerle, linke tıklayanların kullanıcı adı ve şifrelerinin ele geçirildiği dolandırıcıların ele geçirilen hesaplardan hikâye ve gönderi olarak 'yüksek miktarda para kazanıldığına' ilişkin dekont ve yazı şeklinde paylaşım yaparak hesap sahibinin arkadaş çevresinin hedef seçildiği tespit edilmiş olup Hesaplardan yapılan paylaşımlar sonrası iletişime geçtikleri kişileri önce forex, iddia, kripto para gibi işlemlerde yüksek kazanç sağlama konusunda ikna ettikleri, sonrasında kişilere kazandıklarına dair sahte dekontlar gönderdikleri, kazançlarını almaları için vergi ödemesi adı altında para istedikleri, ödeme yapmayan kişilere ise tekrardan farklı sahte avukat profilleri ile haklarında dava açılacağını, icra başlatılacağını söyleyerek vatandaşları korkuttukları anlaşıdı. 
Dolandırılan vatandaşların şikâyetleri sonrası başlatılan ve diğer kurumlarla koordineli yapılan çalışmalar sonucu yapılan soruşturmada MASAK, Gelir İdaresi Başkanlığı, Bankalar, Şans Oyunları Firmaları, Telekom Operatörleri ile yapılan yazışmalar ve gelen verilerin analizi sonrası, şüphelilerin hesaplarında 164.148.414,32 TL para transferi olduğu, kazançların bitcoin, altın, araç alımı gibi yollarla hesaplardan çıkartıldığı anlaşılması üzerine; belirlenen 18 şüpheli şahsın adreslerine, drone ve Özel Harekat Polislerinin de destek verdiği toplam 200 polisin katılımıyla operasyon yapıldı. 
Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan planlı operasyon kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçundan Mersin merkezli 18 Adana 2 olmak üzere toplam 20 şüpheliye yönelik olarak yapılan eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli yakalandı.
Operasyonda 16 adet telefon ve 12 adet simkart, 2 adet USB Bellek ve 2 adet Hafıza kartı, 2 adet tablet ve 2 adet laptop, 5 adet HDD ve 1 adet CD olmak üzere toplam 42 adet dijital materyallerine, 7000 TL nakit para, 400.000 TL değerinde çek, 310 bin 700 TL değerinde kendi hesabına para yaptırıldığına dair dekontu el konuldu. 


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA