Mersin polisi organize dolandırıcı çetesini çökertti

Tarih: 22 Eylül 2023 Cuma 18:01

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suçlara yönelik yürüttüğü başarılı operasyonda 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kentte başarılı bir operasyona imza attı.
Ekipler, Almanya’da yaşayan bir gurbetçi vatandaşın yerine dublör olarak geçerek noterde sahte vekâlet çıkarmak isteyen şüphelinin saçını boyatmış ve sakal tıraşı olmasından şüphelenilmesi üzerine soruşturma başlattı. Uzun süredir takip edilen dolandırıcılık çetesinin, Mersin’de yüksek değerde gayrimenkulü bulunan ve yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların gayrimenkul bilgilerinin rüşvet karşılığında Tapu Müdürlüğü'nde çalışan memurlardan öğrenirken, şüphelilerin bu arsa ve arazileri ele geçirmek için vatandaşların yerine benzerlerini (DUBLÖR) kullanarak sahte ölüm belgesi, sahte kimlik belgesi, sahte veraset ilamı, sahte noter vekâleti, sahte nüfus adres bildirimi, sahte evraklarla vatandaşlar adına banka hesabı açtırdıkları ve GSM hattı çıkarttıkları, yaptıkları usulsüzlükler sonrasında gayrimenkullerin satış işlemlerine geçtiklerini belirledi.
Aralarında tapu memurları, avukat, emlak ofisi sahipleri ve çalışanlarının da bulunduğu şüphelilerin birlikte hareket ederek 12 vatandaşı mağdur ettiklerinin anlaşılması üzerine harekete geçen ekipler, 23 şüphelinin yakalanması için Mersin merkezde 23 adreste eş zamanlı operasyon başlattı. Drone destekli operasyona Özel Harekat Polisleri ile birlikte 130 polis katılırken 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 1 şüphelinin yurt dışında , 1 şüpheli şahsın ise il dışında olduğu tespit edilirken, firari olanların yakalanmaları için çalışmalar sürüyor.

Bu arada, Mersin Emniyet Müdürlüğü''nden yapıla açıklamada ise; "Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" denildi.


Etiket: mersin, polis, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA