Mersin polisinden organize suç çetesine operasyon

Tarih: 7 Eylül 2023 Perşembe 14:50

Mersin’in Tarsus ilçesinde polis, organize suç çetelerine nefes aldırmazken, düzenlenen operasyonda 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

 

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde tefecilik yaparak vatandaşlara zor anlar yaşatan suç çetesine yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'nce TCK-241 Tefecilik suçuna yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmalar kapsamında ilçe genelinde paraya ihtiyacı olan şahıslara faizle borç para veren, verdiği para karşılığında boş senetlere imza attıran ve daha sonra seneti kendi kafalarına göre doldurup, anapara sabit kalmak suretiyle düzenli olarak faizini alan suç şebekesi, devamında ise senetler için icra takibi başlatarak borçluların taşınmazlarını kendi üzerlerine devir aldı belirlendi. 
Bunun üzerine, harekete geçen polis, Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan arama ve gözaltı kararı ile operasyon için düğmeye bastı. Dron destekli ve Özel Harekat Polisleri ile birlikte 130 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonda aranan 14 şüpheli gözaltına alınırken 1 kişinin de yakalaması için çalışma devam ediyor.


Etiket: mersin, polis, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA