Jandarmaya orman yangınına müdahale eğitimi

Tarih: 19 Haziran 2023 Pazartesi 19:19

Mersin’de yaklaşan yaz mevsiminde olası orman yangınları için Tarsus ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine orman yangınlarıyla mücadele eğitimi verildi.

Mersin'de Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ve bağlı birliklere orman yangınlarıyla mücadele eğitimi gerçekleştirildi.
Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü emrinde görevli, Orman Mühendisi Şahin Ütük ve Emrah Pehlivan tarafından verilen eğitimde; doğal ya da insani sebeplerden dolayı meydana gelen orman yangınlarının yanı sıra, yaz mevsiminde görülen yüksek sıcaklıklar ve rüzgârlar nedeniyle, orman yangını tehdidinin en üst seviyelere ulaşabileceğinin üzerinde duruldu.
Eğitimde
Orman Mühendisi Şahin Ütük ve Emrah Pehlivan, en ufak ihmalkarlıkların bile orman yangınlarına neden olduğu, Türkiye'nin  ciğerleri olan ormanların korunması amacıyla, oluşabilecek yangınları önlemek için alınacak tedbirler ve yangına müdahale teknikleri hakkında ilgili personele eğitim verildi.


Etiket: mersin, tarsus, jandarma,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA