Mersin’de 1393 okulda 425 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Tarih: 17 Haziran 2023 Cumartesi 12:55

Mersin’de, 1393 okulda 2022-2023 ders yılının sona ermesiyle 37 bin 640’ı ilk kez toplam 424 bin 759 öğrenci karne alarak yaz tatiline girerken Vali Ali Hamza Pehlivan, inşaatı devam eden okulların yapımını tamamlayacağını söyledi.

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2022–2023 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle Toroslar İlçesinde bulunan Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini verdi, onların karne sevincini paylaştı.
Vali Pehlivan'a, Toroslar Kaymakam V. Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikail Eren ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü eşlik etti. Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Pehlivan, tüm öğrencileri selamlayarak karnelerinin hayırlı olmasını diledi. Vali Pehlivan, sınıfları ziyaret etti, öğrencilere karnelerini takdim ettikten sonra, tatilde okumaları için kitap hediye etti. Öğrencilerle sohbette bulunarak çeşitli tavsiyeler veren Vali Pehlivan, öğrencilerden yaz tatilini boş geçirmemelerini, oyun ve eğlencenin yanı sıra özellikle kitap okumanın ve çeşitli aktivitelerde bulunmanın da ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
Vali Pehlivan, basın mensuplarına yaptığı konuşmasında; "Bugün tüm yurtta olduğu gibi Mersin İlimizde de karne heyecanını öğrencilerimiz yaşadı. Biz de öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olduk. Biraz önce sınıflarda karne dağıtımını gerçekleştirdik. Mersin İlimizde yaklaşık 1393 okulda yaklaşık 425 bin öğrencimiz bugün itibariyle karnelerini aldı. Bu öğrencilerimiz içerisinde yaklaşık 38 bin öğrencimiz de ilk defa karne heyecanını yaşadı. Malumunuz bu yıl 6 Şubat'ta depremler yaşanmıştı, deprem sonrasında da depremden etkilenen ailelerimizi İl olarak misafir ettik. Bu kapsamda da yaklaşık 20 bin depremzede öğrencimiz de bu sezon itibariyle Mersin'deki okullarımızda eğitim öğretimlerini tamamladılar ve bugün karnelerini aldılar" dedi.
Her yıl, her eğitim öğretim sezonunda olduğu gibi öğrencilerin yoğun bir sezon yaşadığını ifade eden Vali Pehlivan, "Öğretmenlerimizin vermiş olduğu emekler doğrultusunda yetiştirdikleri öğrenciler bugün karne almaya hak kazandı. Her karne döneminde söylenir. Notlar beklendiği gibi de gelebilir, beklenenin üstünde veya altında da gelebilir. Bunlar öğrencilik hayatının cilveleri. Bizim velilerimizden istirhamımız, öğrencilerimizi hangi hal ve şartta olursa olsun sürekli teşvik etmek, onları desteklemek ki sağ olsun velilerimiz, öğrencilerini destekliyorlar. Bugün karne alan bütün öğrencilerimizi ve kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Biz de yaz döneminde İl genelinde okullarımızın bakım, onarım ve benzeri ihtiyaçları varsa onları yapacağız. İnşaatı devam eden okullarımızın yapımını tamamlayacağız. Yeni okul inşaatlarımız da olacak. Milli Eğitim Bakanlığımız’ın destekleriyle eğitim öğretimde fiziki şartlar her geçen gün daha iyiye gidiyor biliyorsunuz. Okullarıyla, öğretmenleriyle, öğrencileriyle, velileriyle eğitim öğretim çıtasını, standartlarını, hep birlikte her geçen gün daha da yukarılara çıkartmak için çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.
Konuşmasının ardından öğretmenlerle ve okul idarecileri ile de bir araya gelen Vali Pehlivan, eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunarak öğretmenlere iyi tatiller diledi.


Etiket: mersin, eğitim, öğrenci,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA