Mersin Üniversitesi’ne anlamlı ödül

Tarih: 8 Haziran 2023 Perşembe 11:12

Bu yıl 97 üniversiteden, toplamda 1091 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Mersin Üniversitesi toplamda 20 bayrak alarak, bu alanda Türkiye üçüncüsü oldu.

 

 

Mersin Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitelere 2018 yılından bu yana verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 2023 yılında en fazla bayrak alan üçüncü üniversite olma başarısı gösterdi. 
Bu yıl 97 üniversiteden, toplamda 1091 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Mersin Üniversitesi toplamda 20 bayrak alarak, bu alanda Türkiye üçüncüsü oldu. Mersin Üniversitesi'nin aldığı bayraklar arasında mekânda erişebilirliğe verilen 'turuncu bayrak', eğitimde erişilebilirliğe verilen 'yeşil bayrak' ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirliğe verilen 'mavi bayrak' yer alıyor.
Mersin Üniversitesi'nin kazandığı bu önemli ödülü, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden alan Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, "Mersin Üniversitesi olarak engelli vatandaşlarımızın yükseköğretime etkin ve eşit katılımını sağlamak için çalışmalarımızı ara vermeksizin sürdürüyoruz. Kazandığımız bu ödül ise hepimizi gururlandırdı ve bundan sonraki çalışmalarımız için bizleri ekstra motive etti. Üniversitemizi bu ödüle layık gören YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve seçici kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda, sergiledikleri özverili çalışmalarla bu süreçte emeği geçen Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize de şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Etiket: mersin, üniversite, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA