Mersin Üniversitesi sporculara ödülle döndü

Tarih: 4 Haziran 2023 Pazar 15:42

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonası’nda Mersin Üniversitesi sporcuları altı madalya kazandı.

Tokat'ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Şampiyonası’nda Mersin Üniversitesi sporcuları iki altın, dördü bronz olmak üzere toplamda altı madalya kazandı.

Şampiyona, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. 36 üniversiteden yaklaşık 196 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonaya Mersin Üniversitesi 4 sporcu K-1 Rules, 1 sporcu Full Contact, 2 sporcu Kick Light ve 2 sporcu Point Fighting olmak üzere toplam 9 sporcu ile müsabakalara katıldı. Başarılı maçlar yapan sporcular iki adet altın ve dört adet bronz madalya kazandı.

Mersin Üniversitesi Kick Boks takımı antrenörü Arş. Gör. Gizem Akarsu, Mersin’in mücadele sporlarında öncü illerden biri olduğunu ve üniversite sporcularının mücadeleleriyle Mersin'i ve üniversiteyi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. 

Bir sonraki turnuvada daha iyi sonuçlar almayı hedeflediklerini belirten Arş. Gör. Akarsu, her tür spor faaliyetlerinde kendilerine desteğini esirgemeyen Mersin Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Koca ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şampiyonaya katılan sporcuları ise şu şekilde:
Sefa Kısacık 54 kg K-1 Rules (Türkiye Şampiyonu)
Ömer Faruk Yabaş, 71 kg Full Contact (Türkiye Şampiyonu)
İbrahim Türetken, 60 kg K-1 Rules (Türkiye Üçüncüsü)
Zelal Kızılbuğ, 55 kg Point Fighting (Türkiye Üçüncüsü)
Melike Avşar, 60 kg Point Fighting (Türkiye Üçüncüsü)
Doğa Yavuz, 50 kg Kick Light (Türkiye Üçüncüsü)
Onur Antepli, 67 kg K-1 Rules
Oğulcan Demirhan, 71 kg K-1 Rules
Ecem Aynur Bolat, 55 kg Kick Light


Etiket: mersin, spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA