1 milyon 378 bin Mersinli oy kullanıyor

Tarih: 28 Mayıs 2023 Pazar 15:10

Mersin’de Cumhurbaşkanlığı 2’nci turu için 4 bin 123 sandıkta 1 milyon 378 bin 750 seçmen oy kullanıyor.

Mersin'de  Cumhurbaşkanlığı 2'nci turu için 4  bin 123 sandıkta 1 milyon 378 bin 750 seçmen oy kullanmak için sandık başına giderken, yaklaşık 9 bin personelini olumsuz bir şeyin yaşanmaması görev aldı. 
 
Mersin il genelinde 4 bin 123 sandıkta ve 1 milyon378 bin 750 seçmen oy kullanacak. Mersin merkez ve ilçelerde oy kullanma işlemleri sürürken Vali Ali Hamza Pehlivan'da Akdeniz ilçesindeki Gazipaşa Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Vali Ali Hamza Pehlivan, oyunu kullanmasının ardından gazetecilerle bir araya geldi. Burada konuşan Vali Pehlivan, kentte sorunsuz bir şekilde oy kullanma işlemlerinin sürdüğünü belirterek, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, eşimle birlikte ailecek oyumuzu kullandık. 1'inci turda olduğu gibi 2'nci turda da seçim ilimiz genelinde sorunsuz şekilde başladı. Saat 08.00 itibariyle sandıklar hazırdı ve oy verme işlemi başladı. İlimiz genelinde 4152 sandıkta vatandaşlarımız oylarını kullanıyor. Şu ana kadar da çok şükür sorunsuz şekilde devam ediyor. Seçim güvenliği için ilimizde her türlü tedbir alındı. Yaklaşık 9 bin personelimiz görev yapıyor. Yine aynı şekilde acil durum ekipleri görevlerinin başında. Ayrıca nüfus birimlerimizi de açık bıraktık, vatandaşlarımız kimlikleri ile ilgili sorun yaşayabilir. Seçim demokrasinin tecelli ettiği gündür. Ülkemiz de çok önemli bir tecrübeye sahip. Seçimlerin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi

 


Etiket: mersin, cumhurbaşkanlığıseçimi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA