Aileyi anlatıp ödüllü aldılar

Tarih: 27 Mayıs 2023 Cumartesi 17:20

Mersin’de düzenlenen ’Bu benim ailem konulu deneme yarışması’nda dereceye giderlerin ödülleri sahiplerine verildi.

Mersin Üniversite ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi'nin gençlerin dil, edebiyat ve kültüre ait değerlerle ilgili yeteneklerine alan açmak, yazdıkları eserleriyle kendilerini ifade edebilen nitelikli insanlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla ortaklaşa düzenlendiği ‘Bu Benim Ailemö konulu yazı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. 

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine, Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Duman, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürü Veysel Topkaya, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Muharrem Köse ve önceki dönem Başkanı Mustafa Erim, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende söz alan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Kendi diline, edebiyatına, kültürüne yabancılaşmış bir toplum, kendisi de dahil olmak üzere kimseye bir fayda sağlayamayacaktır. Bu noktada özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi kendi milli değerlerine ve diline sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek hepimizin görevi. Gençlerimizle en çok birlikte olan kurumlar olarak biz Üniversitelerin de bu misyon doğrultusunda hareket etmesi gerektiğine inanıyorum. Düzenlediğimiz bu yarışmalar sayesinde gençlerimiz; milli, manevi ve kültürel değerlerimiz üzerinde bir kere daha düşünme, bu düşüncelerini de güzel Türkçemiz ile ifade etme imkânı buluyor. Ortaya çıkan eserlerin niteliği ise hepimizi gururlandırıyor" dedi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Muharrem Köse ise sözlerine yarışmanın düzenlenmesine sunduğu katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’a teşekkür ederek başladı. Sözlerine dernek ve gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili bilgiler vererek devam eden Muharrem Köse, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

Önceki dönem Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi başkanlığı görevini yürüten Dr. Mustafa Erim de yarışma hakkında konuklara bilgiler verdi ve yarışmaların ortaya çıkış sürecinden, final aşamasına kadarki olan tüm süreçleri detaylarıyla paylaştı. Dr. Erim sözlerini bu yılki yarışmanın ana teması olan ailenin, toplum için önemine de değinerek bitirdi.

Yarışma sonucunda 'İşte Bu Benim Ailem' adlı eseriyle birinci olan Songül Özlü’ye ödülünü Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, 'Sosyal Bir Gerçeklikten İçi Boşaltılmış Bir Kavrama Aile Kurumu' adlı eseriyle ikinci olan Çevik Örs’e ödülünü Dr. Mustafa Erim, 'Bu Benim Ailem; Ülkem' adlı eseriyle üçüncü olan Hatice Şener’e Rektör Danışman ve İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, 'Kapının Ardındakiler' adlı eseriyle mansiyon ödülünün sahibi Nazlı Sağ’a ise ödülünü Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Duman tarafından verildi.

Ödül töreni, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Muharrem Köse’nin Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’a teşekkür plaketi ve önceki dönem dernek başkanlığı yürüten Dr. Mustafa Erim’e 'Şeref Başkanlığı Belgesi' vermesi ile sona erdi.


Etiket: mersin, aile, yarışma, ödül,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA