Mersin polisinden terör operasyonu

Tarih: 23 Mayıs 2023 Salı 13:25

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, PKK/KCK terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonda 24 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

 

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen ekipler, terör örgütünün gençlik yapılanması olan Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde Mersin'de faaliyet yürüten ve zayıflayan DGH yapılanmasını tekrar oluşturmaya yönelik çalışmalar içerisinde oldukları yönünde hakkında bilgiler elde edilen 16 şüphelinin, kurdukları bir dernek adı altında illegal faaliyetlerde bulundukları, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girenlerin ailelerine yardımcı olmak adı altında örgütleme yaptıkları, terör örgütü faaliyetleri kapsamında ceza evinde tutuklu/hükümlü bulunan şahıslara maddi-manevi konularda destek verdikleri, bu şekilde terör örgütünün değer ailesi olarak gördüğü ve güvenli evler olarak değerlendirdiği kesimi hareketli halde tuttukları yönünde haklarında bilgiler elde edilen 6 ve sosyal medya paylaşımları üzerinden terör örgütünün propagandasını yapan 6 şüpheli tespit edildi.
Özel Harekat ekiplerin eşliğinde 190 polisin katıldığı operasyon drone destekli gerçekleştirildi. Mersin merkezli, Ankara , Antalya , Adana ve İzmir eş zamanlı olarak gerçekleşen operasyonda 24 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.


Etiket: mersin, polis, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA